• Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΠΑΙΔΙ (!!!!!)

    Σε ηλικία μόλις 6 ετών η Λουάνα είναι το πρώτο τρανσέξουαλ παιδί. Η μικρή Λούλου όπως πλέον ονομάζεται , γεννήθηκε αγόρι όμως απο την αρχή της ζωής της ένιωθε κορίτσι.






    «Δεν ήταν δική μου επιθυμία να γίνει η Λούλου κορίτσι. Δική της είναι. Δική της είναι και η ζωή. Εγώ απλώς την άκουσα και τη συνόδευσα στον δρόμο όπου με οδήγησε», λέει η 30χρονη μητέρα της, Γκαμπριέλα.
    Βάσει του προοδευτικού νόμου περί «Ταυτότητας Φύλου», τον οποίο ψήφισε η Αργεντινή τον Μάιο του 2012, η Λουάνα είναι επισήμως κορίτσι. Ήδη πέντε ακόμη παιδιά στην Αργεντινή βαδίζουν στα βήματά της.
    Σύμφωνα με την Huffington Post, η μητέρα της Λούλου, Γκαμπριέλα έφερε στη ζωή πριν από έξι χρόνια δυο αγοράκια-ζυγωματικά δίδυμα. «Από την αρχή κατάλαβα ότι ο Μανουέλ δεν συμπεριφερόταν φυσιολογικά», λέει η 30χρονη μητέρα. «Είχε κρίσεις κλάματος που έμοιαζαν ατελείωτες, το σώμα του ήταν γεμάτο εκζέματα και τα μαλλιά του έπεφταν»
    «Στην ηλικία των 20 μηνών, όταν άρχισε να προφέρει τις πρώτες του λέξεις, μου είπε χτυπώντας το χέρι του στο στήθος: "Εγώ κορίτσι"»!
    Η πρώτη ψυχολόγος στην οποία απευθύνθηκαν οι γονείς του Μανουέλ, όταν ήταν τριών ετών, τους πρότεινε να εφαρμόσουν τη διορθωτική μέθοδο: να βάψουν το δωμάτιό του μπλε, να ενισχύσουν την παρουσία του πατέρα και να κλειδώσουν την ντουλάπα της μητέρας, ώστε ο Μανουέλ να μην έχει πρόσβαση στα φορέματα και στα αξεσουάρ της. Αποτέλεσμα; Οι κρίσεις άγχους έγιναν πιο συχνές και πιο βίαιες. Στα 4 πλέον, ο Μανουέλ δήλωσε ρητά στη μαμά του και στον μπαμπά του ότι είναι ένα μικρό κορίτσι: «Με λένε Λουάνα και δεν θα απαντάω πια στο άλλο μου όνομα».
    Τελικά, η μητέρα της έκλεισε ραντεβού με τους υπεύθυνους ενός προγράμματος ειδικού για τρανς άτομα, στο δημόσιο νοσοκομείο Durand του Μπουένος Αϊρες. Η γυναίκα πείστηκε ότι το παιδί της έπρεπε να ζήσει σαν κορίτσι.
    Πριν από δύο χρόνια η Λουάνα επέστρεψε στο σχολείο, ως κορίτσι πλέον. Έπρεπε να εξηγήσει η ίδια στους συμμαθητές τι είχε συμβεί. Τα παιδιά απλώς το δέχθηκαν και πέρασαν στο «παρασύνθημα» - «ΟΚ. Πάμε να παίξουμε τώρα;».