• Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!


    Η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) εξέδωσε ανακοίνωση για τα τατουάζ διευκρίνοντας ότι απαγορεύονται στη χώρα γιατί δεν συνάδουν με το Ισλάμ.






     

    Απαγορεύονται, επίσης, τα σκουλαρίκια στους άντρες ενώ επιτρέπονται τα μακριά μαλλιά αρκεί να είναι καθαρά

    «Εφόσον είναι επιβλαβή για την υγεία, απαγορεύονται από την θρησκεία», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της τουρκικής επιτροπής - με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου - σε απάντηση ερωτήματος για το αν τα τατουάζ επιτρέπτονται στη χώρα.


    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον προφήτη Μωάμεθ, όσοι αλλάζουν όψη από την αρχική τους δημιουργία, αποστασιοποιούνται από το έλεος του Θεού. Για το λόγο αυτό τα τατουάζ δεν είναι «επιτρεπτά», προσθέτει η ανακοίνωση, στην οποία, όμως, αναφέρεται ότι τα μακριά μαλλιά στους άντρες είναι ανεκτά, αντιθέτως τα σκουλαρίκια είναι κατακριτέα.


    «Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μείνουν μακριά από την χρήση κοσμημάτων που είναι κατάλληλα για γυναίκες, γιατί ο προφήτης μας διέταξε: Οι άνδρες που προσπαθούν να μοιάζουν στις γυναίκες και οι γυναίκες που προσπαθούν να μοιάζουν στους άνδρες είναι ενάντια στο έλεος και τη χάρη του Θεού» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, ενώ συμπληρώνουν πως αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί «σχεδόν παράνομο».

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου