• Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

    Ποιες είναι οι καθημερινές συμπεριφορές που μικραίνουν τη ζωή μας;

    Υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που μικραίνουν τη ζωή μας χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.Πρόκειται για απλά πράγματα που όλοι κάνουμε. Μοιάζουν ακίνδυνα, όμως μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά βλαβερά για την υγεία μας.


     





    1. Δυσκολευόμαστε να βρούμε τον έρωτα



    Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ δείχνει ότι στις κοινωνίες που επικρατούν οι κοινωνικές συναναστροφές μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, το προσδόκιμο ζωής είναι μικρότερο.

    2. Ακολουθούμε καθιστική ζωή



    Μπορούμε να χάσουμε έως και δύο χρόνια από τη ζωή μας εάν καθόμαστε πολλές ώρες την ημέρα, υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές. Η μελέτη τους δημοσιεύεται στο British Medical Journal και δείχνει ότι ακόμη και η συστηματική άσκηση δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής.

    3. Παραμελούμε τους φίλους μας



    Έχει αποδειχθεί πως τα άτομα με αδύναμους κοινωνικούς δεσμούς πεθαίνουν πιο γρήγορα, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young και το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Η χρόνια μοναξιά κάνει τόσο κακό στην υγεία όσο και το συστηματικό κάπνισμα.

    4. Ψάχνουμε δουλειά εδώ και πολύ καιρό




    Η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 63%, σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές που ανέλυσαν δεδομένα για περίοδο 40 ετών. Παράλληλα, Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι «οι δύο παράγοντες που σχετίζονται κατά βάση με τον πρόωρο θάνατο είναι το κάπνισμα και η ανεργία».

    5. Χάνουμε πολύ χρόνο στις μετακινήσεις






    Σουηδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι μετακινήσεις που διαρκούν μία ώρα ή και περισσότερο κάθε μέρα αυξάνουν το στρες και έχουν τις ίδιες επιπτώσεις με την καθιστική ζωή. Παράλληλα, αυξάνουν τις πιθανότητες να υιοθετήσουμε ανθυγιεινές συνήθειες
     


    onmed.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου