• Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

    Σλοβενία: Μία θέση στο ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο στεφάνι

    Ζυγίζει 13,5 τόνους, έχει περίμετρο 316 μέτρων και χρειάστηκαν περισσότερο από δύο μήνες για την κατασκευή του


    Ενα γιγάντιο χριστουγεννιάτικο στεφάνι με διάμετρο 100 μέτρων έφτιαξαν μέλη τουριστικού συλλόγου σε χωριό της Σλοβενίας, με τη φιλοδοξία να κατακτήσουν μία θέση στο βιβλίο Γκίνες καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ με διαφορά 15 μέτρων.

    Το στεφάνι, που ζυγίζει 13,5 τόνους και έχει περίμετρο 316 μέτρων, έχει τοποθετηθεί σε λιβάδι στο χωριό Βολίτσινα έξω από την πόλη Μάριμπορ, στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας.

    Το πελώριο χριστουγεννιάτικο στολίδι είναι φτιαγμένο από ξύλο ερυθρελάτης, από κυπαρίσσι και αμπέλι, δήλωσε στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA ο επικεφαλής του τουριστικού συλλόγου Γιόζεφ Βόγκριν.

    Όπως εξήγησε, για να ολοκληρωθεί το έργο ένωσαν τις δυνάμεις τους 40 μέλη του συλλόγου μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους για περισσότερους από δύο μήνες.

    Ο ίδιος σύλλογος «κυνηγά» για δεύτερη φορά ένα ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες, καθώς έχει ήδη κατακτήσει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πασχαλινό πακέτο στον κόσμο.

    Το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο στεφάνι κατέχει η πόλη Μπελμόντ του Καναδά με ένα στολίδι διαμέτρου 76,6 μέτρων, που κατασκευάστηκε τον Μάιο του 2008.

     


    Πηγή: AΠE-MΠΕ

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου