• Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

    Ζυθοποιείο παράγει μπύρα από Νεκρή φάλαινα

    Το Ισλανδικό ζυθοποιείο Steojar έχει συνεργαστεί με τη φαλαινοθηρική εταιρεία Hvalur για να κυκλοφορήσει η μπύρα που περιέχει όπως λένε άλευρο φάλαινας .

    Το άλευρο της φάλαινας είναι ένα υποπροϊόν της εμπορικής επεξεργασίας των φαλαινών. Το κρέας της φάλαινας πρώτα θερμαίνεται και διαλύεται σε έναν πολτό για να απελευθερωθούν τα λάδια του. Το έλαιο στη συνέχεια διαχωρίζεται από το υπόλοιπο στερεό υλικό , αποξηραίνεται και διατίθεται στο εμπόριο ως άλευρο φάλαινας.

    Η μπύρα έχει 5,2 % abv και χαρακτηρίζεται ως υγιεινή, γιατί τα άλευρα φάλαινας είναι γεμάτα από πρωτεΐνες και πολύ χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρά , ενώ στην μπύρα δεν έχει προστεθεί ζάχαρη

    Η ιστοσελίδα του ζυθοποιείου υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που την πίνουν γίνονται «αληθινοί Βίκινγκς ».

    Ο Dagbjartur Ariliusson , ιδιοκτήτης της ζυθοποιίας , επιβεβαίωσε ότι δημιούργησε αυτή τη μπύρα , η οποία θα πωλείται μόνο στην Ισλανδία τους χειμερινούς μήνες και συγκεκριμένα από 24 Ιανουαρίου έως 22 Φεβρουαρίου, και δεν γίνεται για εξαγωγή .

    Είπε ότι η μπύρα έχει δημιουργηθεί για ένα παραδοσιακό φεστιβάλ στο οποίο οι άνθρωποι συγκεντρώνονται και γιορτάζουν, » όπως κάνουμε εδώ και πολλούς αιώνες , τρώμε θεραπευτικά τρόφιμα , συμπεριλαμβανομένου του λίπους φάλαινας , και τώρα έχουμε να πίνουμε και μπίρα με αυτό το φαγητό » .

    Αλλά η περιβαλλοντική ομάδα Whale and Dolphin Conservation ( WDC ) κατέκρινε την τελευταία χρήση κρέατος φάλαινας σε προϊόντα , μετά από ανησυχίες ότι οι απειλούμενες με εξαφάνιση πτεροφάλαινες καταλήγουν σε τροφές σκυλιών .

    Η Vanessa Williams – Grey , ηγέτης ισλανδικής ομάδας για την εκστρατεία κατά της φαλαινοθηρίας, δήλωσε : « Η ζήτηση για αυτό το κρέας είναι σε παρακμή , και όλο και λιγότεροι είναι οι άνθρωποι που το τρώνε .

    » Ακόμα κι έτσι , μετατρέποντας ένα όμορφο και αισθαντικό ζώο όπως η φάλαινα σε ένα συστατικό ενός μπουκαλιού μπύρας είναι τόσο ανήθικο όσο και εξωφρενικό.

    « Η ζυθοποιία μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτό είναι μόνο μια καινοτομία προϊόντος με μικρή διάρκεια ζωής , αλλά ποια είναι η τιμή της ζωής των φαλαινών που απειλείται με εξαφάνιση ενώ θα μπορούσε να ζήσει για 90 χρόνια; «


    krasiagr.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου