• Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

    Κι όμως, αυτή η κακή συνήθεια είναι χειρότερη για την υγεία μας από το κάπνισμα

    Μπορεί αποκλειστικό κίνητρο για κάποιες να επισκεφθούμε το γυμναστήριο να είναι η εμφάνισή μας, αλλά ένα γυμνασμένο σώμα...δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να μείνουμε πιστοί στην fitness ρουτίνα μας. Σύμφωνα με έρευνες, 10% των θανάτων σχετίζονται με την αδράνεια- ποσοστό που ξεπερνάει αυτό των θανάτων από το κάπνισμα.

    Ερευνητές της ιατρικής σχολής του Harvard εξέδωσαν έρευνα, σύμφωνα με την οποία, το 2010, ο αριθμός των θανάτων από αιτίες όπως η διαβήτης τύπου 2, οι καρδιοπάθειες και κάποιες μορφές καρκίνου σχετίζονται με την έλλειψη αθλητικής δραστηριότητας. Οι θάνατοι από αυτά τα αίτια έφτασαν τα 5.3 εκατομμύρια, με αυτούς που οφείλονται στο κάπνισμα να μην ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια. Η αύξηση της αθλητικής δραστηριότητας κατά 10% παγκοσμίως θα μείωνε το ποσοστό των θανάτων κατά 553.000 ετησίως.
    Υπάρχουν και άλλες έρευνες που αποδεικνύουν ότι η αδράνεια μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα και, συνεπώς, όσο περισσότερο μπορούμε να κινούμαστε καθημερινά τόσο καλύτερα. Ακόμα κι αν, κάθε μέρα, κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά διάδρομο ή ελλειπτικό, καλό είναι να περπατάτε περισσότερο, αλλά και να κάνετε τακτικά διαλείμματα, στο γραφείο, ώστε να σηκώνεστε και να κινήστε, έστω και ελάχιστα.


    queen.gr