• Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

    Κυπριακό: «Μέσα σε δυο ώρες μπορεί να λυθεί», λέει ο Ταλάτ

    Χάθηκε χρόνος με τα λεκτικά παιχνίδια όσον αφορά το κοινό ανακοινωθέν, υποστήριξε ο πρώην ηγέτης των τουρκοκυπρίων


    Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι το αδιέξοδο που έχει ενσκήψει στο θέμα της κοινής ανακοίνωσης των δύο πλευρών για την επανάληψη των συνομιλιών με στόχο την επίλυση του Κυπριακού «μπορεί να ξεπεραστεί μέσα σε δύο ώρες, αρκεί να υπάρχει αποφασιστικότητα, να υπάρξει συνάντηση σε επίπεδο ηγετών και να επιδειχθεί ευελιξία».
    Χάθηκε χρόνος με τα λεκτικά παιχνίδια όσον αφορά το κοινό ανακοινωθέν, υποστήριξε ο κ. Ταλάτ και πρόσθεσε ότι «η έννοια των λέξεων είναι σημαντική, αλλά πρέπει από σήμερα και στο εξής να εστιάσουμε στη λύση με σοβαρότητα».

    Μιλώντας σε τουρκοκυπριακό τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι από το 2004 και ιδιαίτερα την περίοδο του σχεδίου Άναν, όπως και πριν από το 2002, «η ιστορία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό είναι γεμάτη από τέτοια παιχνίδια με τις λέξεις».
    Επίσης, δήλωσε ότι υπάρχει ένας Ελληνοκύπριος ηγέτης (ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης) που θέλει τη λύση αλλά υποστήριξε ο Ταλάτ «καθυστερεί λόγω εσωτερικών ζητημάτων».
    Ο κ. Ταλάτ εκτίμησε ότι η διεθνής κοινότητα έχει ήδη αρκετά προβλήματα να λύσει και δεν ασχολείται με το Κυπριακό. «Αν επιδιώξουμε μια λύση, τότε η διεθνής κοινότητα θα έρθει να βοηθήσει», πρόσθεσε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου