• Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

    Η NSA παρακολουθεί το “World of Warcraft”


    Όλοι εμείς που έχουμε παίξει κάποια στιγμή στη ζωή μας το θρυλικό “WoW”, μάλλον έχουμε αποκτήσει προφίλ στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Αμερικής. Πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Guardian αναφέρει ότι η NSA, παρακολουθούσε τους χρήστες του γνωστού παιχνιδιού “World of Warcraft”.



    Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας, της Αμερικής, όντας μέχρι και σήμερα κάτω από το μικροσκόπιο των ελέγχων, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην υπαλλήλου της του Edward Snowden, αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες. Απόρρητη έκθεση υποστηρίζει ότι η NSA έχει διεισδύσει σε βάθος, στον κόσμο του Online gaming πραγματοποιώντας παρακολουθήσεις χρηστών.

    Στην εν λόγω έκθεση που δημοσιεύθηκε στη Guardian και στους New York Times, αναφέρεται γιατί η NSA επιλέγει να παρακολουθήσει τους χρήστες Online παιχνιδιών, όπως είναι το World of Warcraft και το Second Life. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο, με τίτλο “Exploiting Terrorist Use of Games & Virtual Enviroments”, οι σέρβερς παρακολουθούνται λόγω της πλούσιας διαδικτυακής επικοινωνίας που λαμβάνει χώρα. Τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζει, θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μέσω αυτών και να «κρύβονται σε κοινή θέα». Το έγγραφο παρακάτω υποστηρίζει ότι σε μία αγορά δεκάδων εκατομμυρίων, όπως ακριβώς είναι το online gaming, οι αμέτρητες συνομιλίες που πραγματοποιούνται ανά δευτερόλεπτο, θα μπορούσαν να είναι το τέλειο πεδίο επικοινωνίας μεταξύ τρομοκρατών.

    Η Blizzard Entertainment, δημιουργός του World of Warcraft, ανέφερε ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια παρακολούθησης, μέσω του παιχνιδιού της, έγινε εν αγνοία της.

    ekriti.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου