• Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

    Κίεβο: Αίμα στην πλατεία Ανεξαρτησίας - Ενας ακτιβιστής νεκρός

     Με αίμα γέμισε σήμερα η πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο όπου ένας διαδηλωτής έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.


    Όπως μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση, ο διαδηλωτής ονομάζεται Sergey Nigoyan και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής επιχείρησης εκκαθάρισης των διαδηλωτών στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

    Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του διαδηλωτή, αναφέροντας ότι σκοτώθηκε νωρίς το πρωί «πιθανότατα από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή».

    Επίσης, πληροφορίες του πρακτορείου Associated Press κάνουν λόγο και για δεύτερο νεκρό, που φέρεται να έχασε τη ζωή του στα κοντά στα οδοφράγματα.

     Αυτή την ώρα η Αστυνομία προσπαθεί διαλύσει τους καταυλισμούς και τα οδοφραγμάτων που έχουν στήσει οι διαδηλωτές, στο πλαίσιο των αυστηρών νέων νόμων που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, και επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στη δημόσια διαμαρτυρία.

    Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις διαδηλωτών.protothema.gr



    Με μεγάφωνα οι αστυνομικοί καλούν τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν από την πλατεία με το οργισμένο πλήθος να απαντά με συνθήματα και να ξεσπά στα οχήματα που βρίσκονται γύρω του.



    Οι αστυνομικοί έκαναν επίσης χρήση χειροβομβίδων και δακρυγόνων, ενώ στην πλατεία έσπευσαν και πολλά ασθενοφόρα.



    Η έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας έρχεται μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ απείλησε με προσφυγή στη βία του «προβοκάτορες» και προειδοποίησε τους αντικυβερνητικούς πως η Αστυνομία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.


    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραπάνω φωτογραφία απεικονίζεται ο νεκρός διαδηλωτής


    Αυτός είναι ο Sergey Nigoyan, όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά ΜΜΕ





    Εν τω μεταξύ, τον γύρο του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ώρες οι παρακάτω φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται τρεις Ουκρανοί κληρικοί, οι πατέρες. Γαβριήλ, Μελχισεδέκ και Εφραίμ, οι οποίοι με έναν Σταυρό και δύο εικόνες στα χέρια, μπήκαν ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και στους διαδηλωτές, ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη!


    Κληρικοί με εικόνες μπήκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές


    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου