• Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

    10 Μύθοι για την Metal Μουσική !!!

    Για περισσότερα από 40 χρόνια οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν σίγουρα ακούσει την Metal μουσική και τα πολλά υποείδη της. Έτσι, πολλές εσφαλμένες απόψεις έχουν κάνει την εμφάνιση τους όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να δείξουμε πόσο παρεξηγημένο είναι αυτό το είδος μουσικής. 

    Ορίστε λοιπόν, οι δέκα μύθοι για την μέταλ μουσική και η αλήθεια για αυτούς.




    10. Heavy Metal Μουσική



    Μύθος: Η μουσική λέγεται “Heavy Metal”.

    Σκέφτηκα να ξεκινήσω με κάτι εύκολο. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ονομασία των κραυγών και οι παραμορφωμένες κιθάρες είναι “Heavy Metal”. Στην πραγματικότητα, η Metal έχει εκατοντάδες υποείδη και η “Heavy Metal” είναι ένα από αυτά. Συγκροτήματα όπως Led Zeppelin, Cream και Black Sabbath άνοιξαν τον δρόμο για τις μέταλ μπάντες, δημιουργώντας ένα μοναδικό ήχο. Αλλά, ενώ αυτά τα συγκροτήματα μπορούν να χαρακτηριστούν heavy metal, μια ανησυχητικά μεγάλη πλειοψηφία από μη μεταλλάδες, ειδικά ηλικιωμένοι και νεαρά κορίτσια, αναφέρονται σε όλη την μέταλ μουσική σαν heavy metal. Απλά επειδή δεν ξέρουν τίποτα από τις ποικιλίες αυτού του είδους.





    9. Βάρβαρη Μουσική



    Μύθος: Οι μέταλ μουσικοί είναι αμόρφωτα φρικιά που δεν μπορούν να σχηματίσουν προτάσεις.
    Άλλος ένα κοινός μύθος. Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τους στίχους και την μουσική της μέταλ ως απλή και ανόητη. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι μέταλ μουσικοί είναι ιδιαίτερα ευφυείς και εξαιρετικά επικεντρωμένοι άνθρωποι που είναι σε θέση να γράφουν μουσική και στίχους με βαθύ νόημα. Για παράδειγμα, μεγάλο μέρος της μουσικής της Black Metal μπάντας Bathory προέρχεται από κλασικούς συνθέτες.





    8. Μουσική κατά της Θρησκείας



    Μύθος: Όλη η metal είναι κατά της θρησκείας.

    Κατά την άποψη των μη μεταλλάδων, όλες οι metal μπάντες μισούνε την θρησκεία και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μέταλ δεν είναι αντι-θρησκευτική γενικά, αλλά είναι συχνά εναντίων του χριστιανισμού ή διαφόρων μορφών χριστιανισμού. Ωστόσο, πολλοί καλλιτέχνες πιστεύουν, όπως η Metal-core μπάντα “As I Lay Dying” ή ο David Dramian των “Disturbed”. Είναι ασφαλές να πούμε ότι η θρησκεία δεν είναι και τόσο αρεστή στην metal, αλλά δεν μισείται κιόλας. Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις σε όλους τους κανόνες…





    7. Σατανική Μουσική



    Μύθος: Η metal προωθεί τον σατανισμό.

    Το είδος μουσικής που χαρακτηρίζεται από τα πολλά σατανικά θέματα και εικόνες ονομάζεται Black Metal. Η ονομασία προέρχεται από τον δίσκο των “Venom”, Black Metal. Αν και μερικές death και thrash metal μπάντες, όπως Slayer, Cannibal Corpse και Morbid Angel έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, πολλοί λίγοι Black Metal μουσικοί έχουν σατανιστικές πεποιθήσεις. Και αυτοί που έχουν, προσπαθούν να μην τις προωθούν μέσω των κομματιών τους.





    6. Εγκληματική Μουσική



    Μύθος: Η metal προωθεί εγκληματικές δραστηριότητες, όπως οι δολοφονίες.

    Ενώ μερικοί άνθρωποι στην μέταλ κοινότητα έχουν συνδεθεί με εγκλήματα και δολοφονίες, μόνο μια κυρίαρχη περίπτωση (του Varg Vikernes) είναι σχετική. Οι περισσότερες μέταλ μπάντες που έχουν βίαιους ή ενοχλητικούς στίχους έχουν δηλώσει ότι το περιεχόμενο τους δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Πιο συγκεκριμένα οι Cannibal Corpse, που είναι διαβόητοι για τους στίχους τους, οι οποίοι συχνά αναφέρουν τις πιο φρικιαστικές απεικονίσεις δολοφονίας, θανάτου ή σεξουαλικού φετιχισμού.





    5. Σεξιστική Μουσική



    Μύθος: Η metal είναι σεξιστική μουσική.

    Ενώ φαίνεται ότι μεγάλο μέρος της μέταλ, ιδιαίτερα στα τέλη της δεκαετίας του ’80, είχε ως σκοπό να ευτελίζει το σεξ και τις γυναίκες, πλέον αυτά τα θέματα έχουν ξεθωριάσει. Και πολλά συγκροτήματα, ειδικά στην Black, Grind και Doom Metal, αποφεύγουν το θέμα του σεξ εντελώς.





    4. Φασιστική Μουσική



    Μύθος: Οι metal μουσικοί έχουν φασιστικές, ρατσιστικές ή νεοναζιστικές πεποιθήσεις.

    Ενώ πολλοί μουσικοί λένε ότι πιστεύουν ότι ορισμένες φυλές ή εθνικότητες είναι καλύτερες ή χειρότερες από άλλες και ενώ έχουν νόμιμες πεποιθήσεις, τις περισσότερες φορές είναι μέρος της σκηνικής τους παρουσίας. Ένα καλό παράδειγμα είναι ο πρώην τραγουδιστής των Gorgoroth, Gaahl, ο οποίος όχι μόνο είναι ομοφυλόφιλος, αλλά έχει δηλώσει ότι έχει ρατσιστικές απόψεις, αλλά δεν είναι σοβαρός σχετικά με αυτές και προσπαθεί να μην τις εκφράζει δημόσια.





    3. Metal και παιδιά



    Μύθος: Η metal κάνει κακό στα παιδιά.

    Μεγάλο μέρος της metal είναι προσανατολισμένη προς τα παιδιά και τους εφήβους, ως ένας λιγότερο σοβαρός τρόπος να αντιμετωπίσουν το άγχος, από ότι τα άλλα διαθέσιμα μέσα. Αν και οι άνθρωποι μπορεί να πουν ότι η μέταλ δηλητηριάζει τα μυαλά των παιδιών, να έχετε κατά νου ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι γενικά πολύ κλειστόμυαλοι στις απόψεις τους και δεν καταλαβαίνουν.





    2. Μουσική για Ατάλαντους



    Μύθος: Η metal δεν χρειάζεται καμία δεξιότητα για να παιχθεί.

    Κάθε επαγγελματίας θα σας πει ότι η metal και η jazz είναι τα δυο πιο δύσκολα είδη μουσικής για να παιχθούν. Και ενώ φαίνεται ότι οι μέταλ μουσικοί απλά κάνουν βαβούρα ενώ κρύβονται πίσω από την παραμόρφωση της κιθάρας, τα γρήγορα riffs και οι ακραίες τεχνικές στα κρουστά είναι 100% αληθινά. Τα υποείδη της μέταλ που τείνουν να επεξεργάζονται την μουσική τους ψηφιακά είναι τα Metal-core, Industrial και Grind. Σχεδόν όλα τα άλλα είναι πραγματικά.





    1. Απλά βγάζουν κραυγές



    Μύθος: Τα metal φωνητικά είναι απλά ουρλιαχτά.

    Αν σου αρέσει η μέταλ μουσική, πιθανώς έχεις ακούσει κάποιον να λέει, “Ουαου, δεν μπορεί να τραγουδήσει πραγματικά;”. Αυτό ενοχλεί πραγματικά τους μεταλλάδες καθώς είναι γεγονός ότι τα φωνητικά στη μέταλ είναι εξαιρετικά δύσκολα. Και ενώ φαίνεται σαν να είναι αβίαστα, δεν είναι. Την απόμενη φορά που κάποιος θα πει ότι οι μέταλ τραγουδιστές δεν τραγουδάνε, απλά απαντήστε, “Απλά τραγουδάνε διαφορετικά.”




    Για να κλείσει η λίστα και για όλους εκείνους που πιστεύουν τα παραπάνω στερεότυπα και πιστεύουν ότι η μέταλ είναι χαζή μουσική. Περάσαμε 40 σπουδαία χρόνια και συνεχίζουμε μια χαρά χωρίς εσάς.



    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου