• Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

    Ποιο ντέρμπι; Με κορυφαίο τον Κάμπελ ο Ολυμπιακός σάρωσε με 4-0 τον ΠΑΟΚ


    Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με κορυφαίο σε απόδοση τον Τζόελ Κάμπελ συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με σκορ 4-0 το βράδυ της Κυριακής στο Γ. Καραϊσκάκης , ξέφυγε έξι βαθμούς και έδειξε ποιος είναι αφεντικό στην υπόθεση της κατάκτησης του τίτλου.




    Η ομάδα του Μίτσελ έκανε επίδειξη δύναμης και πρόσφερε γκολ και θέαμα στους φίλους της στο Φάληρο.

    Ο κόσμος του Ολυμπιακού αποθέωσε τους θριαμβευτές για τη μεγάλη νίκη. Ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα υψηλού επιπέδου και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ντέρμπι.

    Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ πήγαν στο τέλος προς τη Θύρα 7. Οι οργανωμένοι οπαδοί φώναξαν ρυθμικά: «Νάτοι οι πρωταθλητές».

    Ο Κάμπελ είναι πρώτος στις ασιστ (7), ενώ σημείωσε γκολ για χάι λάιτ.

    Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας Οι Σάμαρης, Μανιάτης κατέβαζαν πιο εύκολα τη μπάλα προς την περιοχή του Χακόμπο, από τους δύο αμυντικούς χαφ του ΠΑΟΚ Λάζαρ, Τσιόλη οι οποίοι είχαν δώσει βαρύτητα στην αμυντική λειτουργία.

    Η ομάδα του Μίτσελ έπαιξε περισσότερο από τη δεξιά πλευρά με τον Κάμπελ. Ο κοσταρικανός διεθνής εξτρέμ δημιούργησε προβλήματα στον Λίνο και ήταν ο δημιουργός του πρώτου γκολ στο 36΄. Σε σέντρα του Κάμπελ, ο Κώστας Μήτρογλου τρύπωσε πίσω από τους αμυντικούς του Δικέφαλου του βορρά και με αριστερό πλασέ πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Γκολ από ένα μεγάλο σκόρερ. Ο Πιστολέρο έφθασε τα 14 γκολ και πηγαίνει φουλ για να κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

    Στη σκακιέρα του ντέρμπι, οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με το σύστημα 4-4-2. Ο Μίτσελ χρησιμοποίησε τον Σαβιόλα πίσω από τον Μήτρογλου και στις πτέρυγες τους Κάμπελ, Φουστέρ.

    Οι δύο αμυντικοί χαφ Σάμαρης, Μανιάτης υπερίσχυσαν στη μεσαία γραμμή και έδωσαν βοήθειες σε άμυνα και επίθεση. Ο Ρομπέρτο δεν χρειάστηκε στο α΄ ημίχρονο να κάνει κάποια επέμβαση. Ο Μανωλάς ήταν ο κορυφαίος στην άμυνα. Δύο φορές (29΄, 31’) σταμάτησε τον Σαλπιγγίδη ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής.

    Ο δεύτερος στόπερ του Ολυμπιακού Δημήτρης Σιόβας δεν επέτρεψε στον Αθανασιάδη να φανεί απειλητικός για την εστία του Ρομπέρτο. Ο δεξιός μπακ Σαλίνο δεν άφησε τον Στοχ να πάρει ανάσα και ο αριστερός οπισθοφύλακας Χολέβας βοήθησε στην εξουδετέρωση του Σαλπιγγίδη.

    Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς είδε στο α΄ ημίχρονο τους δύο επιθετικούς του, Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη να είναι καλά μπλοκαρισμένοι και τους δύο εξτρέμ Στοχ, Λούκας να μην μπορούν να περάσουν πάσες. Στην άμυνα ο Σκόνδρας δεν είχε μεγάλη πίεση με τον αντίπαλο τον Φουστέρ(φάνηκε κουρασμένος), πολλή δουλειά είχαν οι δύο στόπερ Κατσουράνης, Κατσικάς, ενώ ο Λίνο ήταν ο αδύναμος κρίκος.

    Ο Ολυμπιακός είχε τρεις αξιόλογες επισκέψεις στην εστία των φιλοξενούμενων. Από σέντρα του Κάμπελ, ο Μήτρογλου έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Χακόμπο(20΄).

    Στο 24΄ ο Κάμπελ απέφυγε τον Λίνο έβγαλε παράλληλη σέντρα για να διώξει την τελευταία στιγμή ο Κατσουράνης. Στη συνέχεια της φάσης ο Χολέβας σούταρε με δύναμη για να μπλοκάρει τη μπάλα ο Χακόμπο.

    Στην τρίτη περίπτωση ο Σαβιόλα βρέθηκε σε θέση βολής έκανε ωραίο κοντρόλ, όμως το σουτ που πραγματοποίησε σταμάτησε στον Κατσικά(30΄).

    Στο β΄ ημίχρονο, ο Στέφενς προσπάθησε με τις αλλαγές Ολίσε αντί του Στοχ(46΄), Βούκιτς αντί Σαλπιγγίδη(63΄), Νίνη αντί του Λάζαρ(70') να σταθεί αξιοπρεπώς στο τερέν, όμως ο ΠΑΟΚ έμοιαζε με σάκο του μποξ.

    Ο Ολυμπιακός πάλι με δημιουργό τον Κάμπελ και με σκόρερ τον Χαβιέρ Σαβιόλα έφερε το ματς στα μέτρα του(60΄). Ο Κάμπελ έσκασε ντρίμπλα στους Λίνο, Τσιόλη έβγαλε σέντρα ο Σαβιόλα από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα(2-0). Ο Στέφενς έριξε στη μάχη τον Νίνη(τρίτη αλλαγή) όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0 στο 74΄. Σε κόρνερ του Χολέβα ο Φουστέρ με γυριστή κεφαλιά έκανε το Γ. Καραϊσκάκης πήρε φωτιά.

    Οι Ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν! Στο 80΄ ήταν η σειρά του κορυφαίου σε απόδοση Κάμπελ να σημειώσει γκολ . Σε ελεύθερο του Ρομπέρτο, ο Κοσταρικανός πέρασε τη μπάλα πάνω από το κεφάλι του Κατσουράνη, ο Χακόμπο βγήκε όμως «αέρα». Ο Κάμπελ πεσμένος τσίμπησε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα(4-0).

    Η πειραϊκή ομάδα έφτασε κοντά στην επιτυχία του 5ου γκολ, όμως η μπάλα από το σουτ του Φουστέρ σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

    Το ματς διαιτήτευσε ο Αν.Παππάς(Αθήνας). Κίτρινη κάρτα: Σάμαρης, Λάζαρ, Αθανασιάδης, Νίνης.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέβας, Μανιάτης(78΄ Μασάντο), Σάμαρης, Κάμπελ, Φουστέρ, Σαβιόλα(64΄ Ντομίνγκες), Μήτρογλου(78΄ Μπονγκ).

    ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Κατσικάς, Λίνο, Λάζαρ(70΄ Νίνης), Τσιόλης, Στοχ(46΄ Ολίσε), Λούκας, Σαλπιγγίδης(63΄ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

    *Λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης βράβευσε τον παλαίμαχο σέντερ φορ των Ερυθρολεύκων Μάρκο Πάντελιτς για την προσφορά του στο σύλλογο.


    πηγη tanea.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου