• Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

    Παρέμβαση εισαγγελέα για την παράνομη στάθμευση στη Θεσσαλονίκη


    Το χάος που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με την παράνομη στάθμευση προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Τι ζητά με έγγραφη παραγγελία προς τη Διεύθυνση Τροχαίας του Μάρκου Γεωργίου

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής, διαβίβασε έγγραφη παραγγελία, προς τη Διεύθυνση Τροχαίας, για τη διενέργεια ελέγχων που αφορούν την παράνομη στάθμευση Ι.Χ επιβατικών αυτοκινήτων, την αυθαίρετη κατάληψη του οδοστρώματος, με διάφορα αντικείμενα, από ιδιοκτήτες καταστημάτων ή περιπτέρων και τη ρύπανση του περιβάλλοντος από το καυσαέριο που εκπέμπουν κυρίως τα ταξί.

    «Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ότι επικρατεί έκνομη κατάσταση στις κύριες αρτηρίες και λεωφόρους της Θεσσαλονίκης αλλά και στο σύνολο σχεδόν όλων των οδών της πόλης. Ειδικότερα, προκαλεί εντύπωση και πολλές αντιδράσεις η μακροχρόνια στάθμευση οχημάτων α) στις λεωφορειολωρίδες, β) στις κύριες οδικές αρτηρίες της πόλεως, γ) επί των πεζοδρομίων στις κεντρικές και εμπορικές περιοχές της πόλεως και δ) σε παράλληλες σειρές, έτσι ώστε οι δύο ή τρεις ή τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας να περιορίζονται σε μία με αποτέλεσμα να είναι μετά βίας δυνατή η κυκλοφορία, χωρίς να λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα για την αντιμετώπιση της καταστάσεως, το έλεγχο των παραβατών και την άμεση απομάκρυνση των αυτοκινήτων που παρακωλύουν την κυκλοφορία», αναφέρεται στην έγγραφη παραγγελία του κ. Μαδεμλή, ο οποίος ζητεί την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την επιβολή των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων (αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας οχήματος, άδεια ικανότητας ).

    Ακόμη ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι «η υπηρεσία Τροχαίας επιβάλλεται, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, να ασκεί τον προσήκοντα τροχονομικό έλεγχο και να βεβαιώνει κατά νόμο κάθε αξιόποινη πράξη, όχι προς επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος αλλά προς εκτέλεση του τεταγμένου υπηρεσιακού καθήκοντος της».





    Πηγή: voria.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου