• Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

    ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

    Μερικές φορές δεν έχει τόση σημασία το room service, το πρωινό και το αφράτο κρεβάτι. Είναι η εμπειρία διαμονής που μετράει στα πιο τρελά δωμάτια στον κόσμο.









    Poseidon Undersea Resort
    Ο κατασκευαστής Bruce Jones έχει οραματιστεί ότι το Poseidon Undersea Resort στα νησιά Φίτζι θα γίνει ο προάγγελος μιας αλυσίδας υποβρύχιων πολυτελών ξενοδοχείων. Για τα ζευγάρια που ψάχνουν ένα μοναδικό μέρος για το γάμο τους, το Poseidon σχεδιάζει επίσης τη δημιουργία ενός υποθαλάσσιου παρεκκλησιού με θέα έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Οι 25 υποβρύχιες σουίτες του ξενοδοχείου θα έχουν πρόσβαση σε γήπεδα τένις και γήπεδο γκολφ. Η ιδέα μιας αλυσίδας πολυτελών υποβρύχιων θέρετρων μπορεί να ανήκει ακόμα στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά ο Jones είχε αυτό το τολμηρό όραμα περισσότερο από μια δεκαετία πριν.



    Cave Hotel




    Απόκοσμη ομορφιά της ερήμου και υψηλής ποιότητας διαμονή μέσα στα βράχια. Τα δωμάτια και οι σουίτες σε αυτό το ξενοδοχείο βρίσκονται μέσα σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς ψαμμίτη που μοιάζουν με σπηλιές, ενώ το υπαίθριο εστιατόριο προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν την πλούσια κουζίνα της Νότιας Αφρικής και μια εξαιρετική ποικιλία κρασιών με θέα το απόκοσμο τοπίο της ερήμου και τους επιβλητικούς βράχους



    Sala Silvermine – Sala, Σουηδία

    Το βαθύτερο υπόγειο ξενοδοχείο του κόσμου, το Sala Silvermine Mine Suite προσφέρει ένα μικρό κομμάτι της… ακραίας υπόγειας πολυτελείας. Οι επισκέπτες διαμένουν σε σκοτεινά δωμάτια, σε σταθερή θερμοκρασία 18 βαθμών Κελσίου, ενώ ολόκληρος ο χώρος χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους.

    Propeller Island, Βερολίνο
    Propeller Island, Βερολίνο
    Propeller Island, Βερολίνο



    Κάθε δωμάτιο κρύβει κι από μία έκπληξη με την υπογραφή του γερμανού καλλιτέχνη Lars Stroschen. Μπορεί κανείς να κοιμηθεί σε φέρετρο ή σε δωμάτιο όπου τα έπιπλα κρέμονται ανάποδα από το ταβάνι, σε φυλακή ή δωμάτιο ντυμένο εξολοκλήρου με καθρέφτες που μοιάζει με καλειδοσκόπιο.



    Save the Beach Hotels, Ευρώπη



    Ποιος θα περίμενε ότι ένα ξενοδοχείο κατασκευασμένο αποκλειστικά από σκουπίδια, θα φιλοξενούσε θαμώνες όπως η Bar Refaeli και η Helena Christensen; Κι όμως, το μεταφερόμενο project του γερμανού καλλιτέχνη HA Shult τα κατάφερε. Το “ξενοδοχείο” του, που τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στη Ρώμη και την επόμενη χρονιά στη Μαδρίτη, αποτελείται από 12 τόνους σκουπιδιών που συγκεντρώθηκαν από παραλίες της Ευρώπης. Στόχος του, όχι μόνο να καθαρίσει τις παραλίες, αλλά και να αφυπνίσει τον κόσμο για την προστασία τους. 


    9h Hotel


    Αυτή είναι η πρώτη κάψουλα ξενοδοχείο που χτίστηκε στην Ιαπωνία το 1979. Δεν έχει δωμάτια. Έχει μόνο κάψουλες.


    Malmaison Oxford, Oxford, Ηνωμένο Βασίλειο

    Αν και πολλοί λίγοι, θα ονειρευόταν να περάσουν μια νύχτα σε ένα κελί φυλακής, σίγουρα πολλοί περισσότεροι με χαρά θα το έκαναν αν ήξεραν ότι αυτό το κελί φυλακής έχει όλες τις ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Ο λόγος για το ξενοδοχείο Malmaison Oxford, πρώην Βικτωριανή φυλακή που έχει μετατραπεί σε χλιδάτο μπουτίκ ξενοδοχείο. Τα κελιά έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα δωμάτια με plasma τηλεοράσεις, άνετα κρεβάτια και όλες τις ανέσεις. Αυτό που μαγεύει κάθε επισκέπτη είναι ότι η αίσθηση της φυλακής δεν έχει αλλοιωθεί, ενώ την ίδια στιγμή σου δίνει με την πρώτη ματιά την αίσθηση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο του ξενοδοχείου θεωρείται ένα από τα καλύτερα της περιοχής καθώς συνεργάζεται πάντα με διακεκριμένους σεφ.

    Igloo Village Kakslauttanen, Lapland, Φιλανδία

    Για τους λάτρεις του διαφορετικού η Φιλανδία και το ξενοδοχείο Igloo Village Kakslauttanen, υπόσχεται μέρες και νύχτες άκρως μοναδικές. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ξεχωριστές καμπίνες, παραδοσιακά ιγκλού ή φουτουριστικά ιγκλού φτιαγμένα από γυαλί. Όσοι επισκέπτες επιλέξουν τα παραδοσιακά ιγκλού θα έχουν την ευκαιρία να κοιμηθούν πάνω στο χιόνι και όσοι επιλέξουν τα γυάλινα θα έχουν την πολυτέλεια να παρακολουθούν τον ξάστερο ουρανό στη διάρκεια της νύχτας.

    Hotel de Sal Playa



    Το ξενοδοχείο Hotel de Sal Playa βρίσκεται στη Βολοβία, κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία αλατιού στον κόσμο. Κατασκευάστηκε το 1993 με σκοπό την φιλοξενία των επισκεπτών του ορυχείου, αλλά με τον καιρό έχει γίνει και το ίδιο ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, αναδεικνύοντας την περιοχή σε έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς της χώρας.
    Το περίεργο αυτό ξενοδοχείο διαθέτει 15 δωμάτια, σαλόνι, τραπεζαρία, μπαρ, αίθουσα παιχνιδιών, ακόμα και μικρές πισίνες, όλα φτιαγμένα από αλάτι! Τα κρεβάτια, τα τραπέζια, τα πατώματα, ακόμα και οι τοίχοι είναι φτιαγμένοι από τούβλα αλατιού, κολλημένα μεταξύ τους με ειδικό τσιμέντο που φυσικά έχει σαν κύριο συστατικό το αλάτι.


    Μερικές φορές δεν έχει τόση σημασία το room service, το πρωινό και το αφράτο κρεβάτι. Είναι η εμπειρία διαμονής που μετράει στα πιο τρελά δωμάτια στον κόσμο - See more at: http://www.arttravel.gr/index.php?category=8&article=4902#sthash.bWldTyIk.dpuf

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου