• Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

    Η γεωγραφία των ονείρων

    Μέσα στα όνειρά μας ο χώρος είναι ένα αίνιγμα που ο Ονειρευτής καλείται να εξερευνήσει…Να ανακαλύψει τα μυστικά και τις τοποθεσίες που απλώνονται μπροστά του…
     Ο Χωροχρόνος μέσα στα όνειρα, μα ειδικά ο χώρος (μιας και με αυτό θα ασχοληθούμε σε τούτο το άρθρο) είναι ιδιάζουσας σημασίας. Και αν στον πραγματικό κόσμο, η έννοια του χώρου ή του διαστήματος είναι κυριολεκτική , δηλαδή η προσέγγιση του σημείου Β,με εκίννηση από το σημείο Α, στον Ονειρικό κόσμο τέτοιες προσεγγίσεις τείνουν να φανερώνουν την χαώδη υπόστασή τους.

    Στα όνειρα, ο χώρος είναι διαπραγματεύσιμος. Δεν αναφερόμαστε μονάχα στην απόσταση του χώρου, μα γενικά στην ίδια την θεώρηση ολόκληρου του Ονειρικού Χώρου. Μέσα στην ονειρική πραγματικότητα ολόκληρες πόλεις μεταβάλλονται, πεδιάδες εκτείνονται εκεί που στην πραγματικότητα βρίσκονται δρόμοι, χαράδρες, ότι μπορεί να φανταστεί ο νους. Σε αυτό το χώρο, μπορείς να διανύσεις μία απόσταση δίχως να κινηθείς από το σημείο Α στο σημείο Β, τα όριά του είναι εντελώς ευμεταύλητα, και ακόμη καλύτερα, μπορείς να χαρτογραφήσεις ολόκληρη την Ονειρική,την προσωπική Ονειρική σου Γεωγραφία μιας και η πραγματικότητα (ακόμη και ενός ονείρου) μεταβάλλεται σύμφωνα με την υποσυνείδητη κατάσταση του εκάστοτε παρατηρητή!

    Μέσα στην Ονειρική πραγματικότητα ο χώρος είναι τελείως συμβολικός. Και με αυτή την συμβολική του φύση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όταν κάποιος είναι εξοικειωμένος με τις τεχνικές φωτεινού ονειρέματος,για οτιδήποτε σκοπό! Π.χ για μία άμεση μεταπήδηση από ένα σημείο σε ένα άλλο (Εν είδη τηλεμεταφοράς), ακόμη και για καθολική μεταβολή ολόκληρου του χώρου (μετάλλαξη μιάς ολόκληρης ονειρικής τοποθεσίας)

    Κατά μία έννοια, τα όνειρα είναι η καλύτερη μορφή γνωσιολογικών χαρτών. Είναι αποτυπώματα της υποσυνείδητης άποψης της πραγματικότητας… Ένας μηχανισμός επεξεργασίας και μετάφρασης εκείνου που ζούμε στην φυσική πραγματικότητα σε κατηγορίες,κώδικες, συνδέσεις και αλληλουχίες. Χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό!

    Για έναν ονειροταξιδευτή, αυτή η έννοια της ελεύθερης μεταστροφής του χώρου, η ελευθερία χρησιμοποίησής του είναι το απόλυτο μέσο εξερεύνησης των σκοτεινών ή φωτεινών περιοχών μίας φυσικής τοποθεσίας, με αυτό τον τρόπο εξερευνά τις θετικές και τις αρνητικές προσωπικές ή συλλογικές ροές ενέργειας, κάτι που όπως είναι λογικο είναι σχεδόν αδύνατο να παρατηρηθεί με τις φυσικές αισθήσεις του ανθρώπου!

    Ας δώσουμε ένα πραγματικό παράδειγμα ενός τέτοιου ονείρου: Κάποιος γνωστός, που σημειωτέον εκείνη την περίοδο μελετούσε τις πτυχές της πραγματικής χωροχρονικής στρέβλωσης στην φυσική πραγματικότητα, ονειρεύτηκε μία συγκεκριμένη περιοχή της πόλης του. Περπατώντας σε έναν πολύ γνώριμο δρόμο διαπίστωσε πως είχε εμφανιστεί μία πολυκατοικία που στην πραγματική εκδοχή του δρόμου δεν υπήρχε,ένα κτίριο Γκριζωπό και σχεδόν ακατοίκητο! Εισχώρησε στην ονειρική είσοδο και ανέβηκε ως την ταράτσα. Εκεί, η ζωγραφισμένη φιγούρα που βρισκόταν σε μία μεσοτοιχία που ενωνόταν με την ταράτσα ζωντάνεψε και προχώρησε τρεμοπαίζοντας (σαν τα εφέ σε κάποια ταινία) προς το μέρος του Ονειρευτή, ο οποίος τράπηκε έντρομος σε φυγή και εν τέλει ξύπνησε με μία δυσφορία απόρροια του εφιάλτη του.

    Κάτι τέτοιο, η ύπαρξη της εν λόγω πολυκατοικίας στο σημείο,μα και η ύπαρξη της σκεπτομορφής αυτής (κάτι που θα επισημάνουμε αργότερα,διότι σε μία άγνωστη Ονειρική Γεωγραφία ελλοχεύουν αρκετοί κίνδυνοι) φανερώνει την δυνατότητα ενεργοποίησης της Γεωγραφίας καθε’αυτής προς όφελος του Ονειρευτή! Πιό συγκεκριμένα, αν το συγκεκριμένο άτομο γνώριζε τις κατάλληλες τεχνικές, θα μπορούσε να στρεβλώσει τον ονειρικό χώρο τριγύρω για να βρεθεί σε μία υποσυνείδητη ζώνη ασφαλείας, παρα να τραπεί σε άτακτη φυγή!

    Μιλώντας λίγο παραπάνω για τους κίνδυνους που παραμονεύουν στα ονειρικά μονοπάτια μας, θα ήταν καλό να επισημάνουμε πως η ψυχολογία του Ονειρευτή θα πρέπει να είναι σε καλά επίπεδα, διότι είναι άκρως πιθανό, οι διάφορες επιρροές να δημιουργήσουν σκεπτομορφές που θα κάνουν την πλοήγηση του Ονειρευτή το λιγότερο εξαιρετικά δυσάρεστη! Καλό θα ήταν να ερευνήσουμε λίγο τα λεγόμενα του Κάρλος καστανέντα σχετικά με τις Βολαδόρες (Ιπτάμενες Σκοτεινές σκιές που κατοικούν στο αστρικό πεδίο)…

    Πως γίνεται όμως ένας ονειρευτής να καταγράψει την ονειρική του Γεωγραφία; Εδώ θα ήταν χρήσιμη η χρήση του Ονειρικού Ημερολογίου. Πρόκειται για μία εξάσκηση που χρησιμεύει σε ονειρευτές που ζητούν να βιώσουν το φωτεινό ονείρεμα. Μέσα σε αυτό το ημερολόγιο καταγράφουν τα καθημερινά τους όνειρα, με συνέπεια να εξασκούν την μνήμη και να θυμούνται λεπτομέρειες του ονείρου ακόμη και καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας. Αφού κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί, το επόμενο βήμα είναι η καταγραφή κάθε γεωγραφικής διαφοροποίησης στο όνειρο, έτσι ώστε με την ολοκλήρωση μίας περιοχής να έχουμε αποτυπώσει τον ονειρικό της Χάρτη. Π.χ στην θέση της τάδε οδού υπάρχει ένα ποτάμι κ.λ.π! Κάτι που μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε πολυεπίπεδα τα όνειρά μας, μα και τις κρυφές πτυχές της ίδιας της φυσικής πραγματικότητάς μας!

    Οι διαδρομές που μας ανοίγουν τα όνειρα είναι άπειρες. Αρκεί να χαρτογραφήσουμε τα χνάρια τους, να γίνουμε οι Ονειροναύτες του Εσώτερου κόσμου που υπάρχει στα παράλληλα πεδία ύπαρξης…


    πηγη: www.paranormal.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου