• Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

    Φυσικές πισίνες του κόσμου (pics)

    Δεν συγκαταλέγονται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του πλανήτη. Εδώ άλλωστε τα ακριβά ξενοδοχεία και οι πολυτελείς ανέσεις είναι μάλλον λέξεις άγνωστες.




    Σύμφωνα με τους πιο έγκριτους ταξιδιωτικούς οδηγούς, οι φυσικές πισίνες που δημιουργήθηκαν τυχαία στα βάθη των αιώνων είναι χωρίς αμφιβολία προορισμός για λίγους και τολμηρούς. Ή, πιο συγκεκριμένα, για όσους δεν διστάζουν να κλείσουν τα μάτια, να πάρουν βαθιά ανάσα και να βουτήξουν στα πιο ειδυλλιακά νερά που έχουν συναντήσει ποτέ επί Γης. Μοιάζει με όνειρο, είναι όμως πραγματικότητα!



    Μπλε Λιμνοθάλασσα
    Γκρινταβίκ, Ισλανδία
    Το προσυπογράφουν όλοι όσοι έχουν κολυμπήσει στα νερά της. Η μπλε λιμνοθάλασσα στα νοτιοδυτικά της Ισλανδίας είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία. Τα ζεστά νερά της, η θερμοκρασία των οποίων κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 37 και 39 βαθμών Κελσίου, είναι τόσο πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία που σύμφωνα με τους ειδικούς βοηθούν στην ίαση πολλών δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση. Το έντονο τιρκουάζ χρώμα της, ένα από τα βασικά της γνωρίσματα, έχει μαγέψει πλήθος κινηματογραφικών παραγωγών οι οποίοι κατά καιρούς έχουν πραγματοποιήσει εδώ γυρίσματα για ταινίες («Hostel, η συνέχεια της παράνοιας» κ.ά.).


    Μαγεµένο Ποτάµι
    Χινοτουάν, Φιλιππίνες
    Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα που δημιούργησε η φύση στις Φιλιππίνες. Και μάλλον όχι άδικα. Η θέα των καταγάλανων νερών του ποταμού που καταλήγουν στην ομώνυμη φυσική πισίνα δημιουργεί σε κάθε ταξιδιώτη την επιθυμία να βουτήξει από ψηλά, από τα λαξευμένα στους βράχους σκαλοπάτια που λειτουργούν για τους πιο τολμηρούς ως μια πρώτης τάξεως αποβάθρα. Η διαδρομή έως εκεί απαιτεί λόγω των σχεδόν ανύπαρκτων υποδομών την υπομονή σας. Στο τέλος όμως η φυσική ομορφιά του τοπίου αποζημιώνει και τους πιο απαιτητικούς.

    Διαβάστε Περισσότερα Εδώ

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου