• Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

    Το "έλα να δεις" στο Βενιζέλειο τις ημέρες των γιορτών

    “Ποτέ δεν είχαμε τόσο κόσμο τις γιορτές” λένε οι εργαζόμενοι
    Το αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί και πάλι τις τελευταίες ημέρες στο Βενιζέλειο όπου οι κλινικές έχουν γεμίσει από κόσμο, ενώ οι λιγοστοί γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς τρέχουν πανικόβλητοι για να καλύψουν εκατοντάδες ασθενείς. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι σε κάθε εφημερία προσέρχονται από 700-1000 άτομα ενώ σε κάθε βάρδια είναι μόνο 7 νοσηλεύτριες και 2 τραυματιοφορείς.

    Όσον αφορά στους γιατρούς, είναι αναγκασμένοι να τρέχουν από τα επείγοντα στις κλινικές και το αντίστροφο για να εξετάσουν τον κόσμο. Ο Γιώργος Χονδροζουμάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Βενιζελείου είπε : “Οι κλινικές είναι φίσκα. Προς το παρόν δεν βγήκαν ράντζα αλλά αν συνεχιστεί με τέτοιο ρυθμό η προσέλευση του κόσμου αναγκαστικά θα δούμε και πάλι ράντζα στους διαδρόμους”.
    Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου υπάρχουν πάρα πολλά παθολογικά και παιδιατρικά περιστατικά αλλά και τραυματίες από τροχαία, καρδιολογικοί ασθενείς κ.ά.

    “Ποτέ δεν είχαμε τόσο κόσμο τις γιορτές”

    Ο Γ. Χονδροζουμάκης σημείωσε: “Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε τόσο κόσμο τις γιορτές. Σε κάθε εφημε- ρία έχουμε 800 - 1100 άτομα στο ΤΕΠ. Οι βάρδιες στις εφημερίες βγαίνουν με μεγάλη δυσκολία. Έχουμε 6-7 νοσηλευτές και 2 τραυματιοφορείς σε κάθε βάρδια. Αναγκαστικά οι γιατροί τρέχουν από τα επείγοντα στιςκλινικές για να καλύψουν τις ανάγκες”. Λιγότερο κόσμο έχει αυτές τις μέρες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπως μας είπε η Βάσω Αθανασάκη, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων.
    Όπως επεσήμανε, ράντζα δεν υπάρχουν στους διαδρόμους και η προσέλευση των ασθενών δεν είναι μεγάλη.



    Πηγή: Πατρίς

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου