• Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

    Ισπανία: Τρία μέλη της ΕTA καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 3.860 ετών ο καθένας


    Τις πιο βαριές ποινές που έχουν επιβληθεί ποτέ για ενέργεια της ΕΤΑ επέβαλλε ένα ισπανικό δικαστήριο σε τρεις Βάσκους αυτονομιστές. Καταδίκασε κάθε έναν από αυτούς σε 3.860 χρόνια φυλάκιση, για βομβιστική επίθεση που είχε γίνει το 2009.

    Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για 160 απόπειρες δολοφονίας, όσοι και οι τραυματίες που άφησε πίσω του το παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο εξερράγη. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η ισχύουσα νομοθεσία στην Ισπανία δεν επιτρέπει σε κανέναν να παραμένει στη φυλακή για διάστημα μεγαλύτερο των 40 ετών.

    Οι Ντανιέλ Παστόρ, Ινίγο Θαπιραΐν και Μπεατρίς Ετσεμπαρία κρίθηκαν ένοχοι και την ολοσχερή καταστροφή ενός στρατοπέδου της αστυνομίας στην πόλη Μπούργος της βόρειας Ισπανίας, όπου είχε γίνει η βομβιστική επίθεση. Ηταν μια από τις μεγαλύτερες στις οποίες προέβη η ένοπλη βασκική αυτονομιστική οργάνωση πριν ανακοινώσει πως εγκαταλείπει τον ένοπλο αγώνα, τον Οκτώβριο του 2011.

    Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο να αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την οργάνωση, εμμένοντας στην πάγια θέση του Λαϊκού Κόμματος ότι η ETA πρέπει να διαλυθεί.


    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου