• Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

    Xιλιάδες Γερμανοί έλαβαν ταχυδρομικά πρόστιμο, επειδή παρακολούθησαν πορνό στο ίντερνετ

    Τριάντα χιλιάδες Γερμανοί πήραν πρόστιμο, επειδή παρακολούθησαν βίντεο σε πορνογραφική ιστοσελίδα.

    Σύμφωνα με τον Guardian, στο Red Tube κυκλοφορούσαν ταινίες από μία συγκερικριμένη εταιρεία παραγωγής. Όσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις ταινίες, έλαβαν και το ανάλογο «ραβασάκι». Το πρόστιμο κυμαίνεται από 50 μέχρι 250 ευρώ.

    Το πρόστιμο μπορεί να αποφευχθεί, αλλά απαιτείται η παρουσία του οφειλέτη στο δικαστήριο.
    Προφανώς, αρκετοί θα προτιμήσουν να τα πληρώσουν, παρά να παραδεχθούν δημόσια, ότι παρακολουθούν πορνογραφικές ταινίες.

    Πως βρήκαν τους χρήστες;

    Ο εκπρόσωπος του Red Tube, Άλεξ Τέιλορ, αναφέρθηκε στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων και εξήγησε πώς κατάφερε η εταιρεία παραγωγής να εξασφαλίσει τα ονόματα όσων κατέβασαν την ταινία.

    Στη Γερμανία, η διαδικτυακή πειρατεία απαγορεύεται με ειδικό νόμο και πάνω σε αυτόν στηρίχθηκε η εταιρεία παραγωγής, η οποία υποστήριξε στο δικαστήριο ότι οι χρήστες κατέβασαν τις ταινίες. Έτσι, ο δικαστής θεώρησε ότι βάσει του νόμου πρεπει να πληρώσουν, αφού εντοπιστούν οι διευθύνσεις τους. Η Red Tube λοιπόν, απέκτησε τα ονόματα των χρηστών με δικαστική απόφαση και τώρα υποστηρίζει ότι έστειλε ειδοποιητήρια, μόνο σε όσους είχαν κατεβάσει ολόκληρη την ταινία και όχι σε όσους παρακολούθησαν ένα ολιγόλεπτο απόσπασμα.

    Φυσικά, το θέμα έχε πολλές διαστάσεις. «Αν περάσει αυτό στη Γερμανία, τότε θα συμβεί παγκοσμίως. Το Redtube θα είναι μόνο η αρχή», σχολίασε στέλεχος δικηγορικού γραφείο στην Κολωνία, που ανησυχεί, ότι οι χρήστες δεν θα έχουν κανένα προσωπικό δεδομένο.
    Η μάχη ξεκίνησε, λάβετε θέσεις.

    πηγη mixanitouxronou.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου