• Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

    Κάθειρξη 14 ετών σε πρώην παίκτη ριάλιτι για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία -Η αναστολή προκάλεσε ένταση

    Με ένταση ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η δίκη για το διπλό φονικό στον προφήτη Ηλία της Κρήτης το καλοκαίρι του 2011. Ο 54χρονος κρεοπώλης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ωστόσο, στον αδελφό του, που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε ριάλιτι, το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 14 ετών με αναστολή στην έφεση, ενώ ο τρίτος αδελφός αθωώθηκε εντελώς. Η απόφαση εξόργισε τους συγγενείς των δύο δολοφονηθέντων με αποτέλεσμα να γίνουν μικροεπεισόδια.

    Θύματα του διπλού φονικού που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από δύο και πλέον χρόνια ήταν ο Πρίαμος Ξυδάκης ακι ο Μανώλης Σταυρουλάκης. Το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και οκτώ έτη τον 53χρονο κρεοπώλη Γιώργο Κοκολογιάννη, που πυροβόλησε και σκότωσε τους δύο άνδρες. Στον αδελφό του,Στέφανο Κοκολογιάννη, ο οποίος έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του και τη νίκη του στο ριάλιτι «Mission» και ο οποίος  κατηγορείται ότι μετά το διπλό φονικό επιχείρησε να σκοτώσει τον πατέρα του άτυχου Πρίαμου Ξυδάκη το δικαστήριο επέβαλε συνολικά 14 έτη, ωστόσο, η έφεσή του έχει αναστάλλουσα δύναμη με την προϋπόθεση ότι κάθε αρχή του μήνα θα εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα. Για τον δεύτερο αδελφό τού κρεοπώλη η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική.

    Επίσης, αποφασίστηκε η διαρκής στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του 53χρονου κρεοπώλη, ενώ για τον καταδικασθέντα αδερφό του αποφασίστηκε διετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

    Η απόφαση του δικαστηρίου να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή του αδελφού του βασικού κατηγορούμενου, προκάλεσε ένταση μεταξύ των συγγενών των θυμάτων που την υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες και άρχισαν να πετούν μπουκάλια στους αστυνομικούς που φρουρούσαν τους καταδικασθέντες.



    Πηγή: iefimerida.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου