• Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

    Και όμως! 18 φορές πιο βρώμικα από τις δημόσιες τουαλέτες τα κινητά!

     Μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του σύγχρονου ανθρώπου, όμως τα κινητά τηλέφωνα είναι φορείς πάμπολων βακτηρίων. Συγκεκριμένα, είναι 18 φορές πιο βρώμικα από τις δημόσιες τουαλέτες!

    Εντεροβακτήρια, κολοβακτηρίδιο αλλά και σταφυλόκοκκο ανίχνευσαν οι ειδικοί στις τηλεφωνικές συσκευές. Στην περίπτωση του εντεροβακτηρίου, ένα κινητό έχει 39 φορές περισσότερα τέτοια βακτήρια σε σχέση με το ασφαλές επίπεδο. Αλλά βακτήρια, όπως το κολοβακτηρίδιο και ο σταφυλόκοκκος, βρέθηκαν μεν αλλά σε αποδεκτά επίπεδα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα περισσότερα κινητά δεν έχουν μικρόβια που απειλούν άμεσα την ανθρώπινη υγεία και μπορούν να προκαλέσουν κάποια ασθένεια όμως γενικά ηταν τόσο βρώμικα, που καθιστούν πρόσφορο το έδαφος για ανάπτυξη κάποιας μόλυνσης .

    «Οι άνθρωποι θεωρούν τα καζανάκια στις τουαλέτες βρώμικα όμως αυτά στην πραγματικότητα έχουν λιγότερα βακτήρια από τα τηλέφωνά τους» επισημαίνουν οι επιστήμονες.

    «Τα "έξυπνα" τηλέφωνα είναι πάντα ζεστά, αποθηκεύονται σε σκοτεινά μέρη, κατά συνέπεια ευνοείται η ανάπτυξη βακτηρίων στο συσκευή του τηλεφώνου», υποστηρίζει ο Νταν Μπερνς, συνιδρυτής της εταιρείας «Phonesoap», η οποία παρουσίασε σε συνέδριο ηλεκτρονικών συσκευών στο Λας Βέγκας, μία συσκευή η οποία όχι μόνο απολυμαίνει την τηλεφωνική συσκευή αλλά ταυτόχρονα την φορτίζει.

    Λαμβάνοντας υπόψη του τις έρευνες για τα μικρόβια και τα βακτήρια που αναπτύσσονται στα κινητά τηλέφωνα, ο Μπερνς σκέφτηκε να κάνει χρυσές δουλειές τελειοποιώντας μία συσκευή καθαρισμού βακτηρίων.

    Η συσκευή, αξίας 50 δολαρίων, με τη βοήθεια της υπέρυθρης ακτινοβολίας, σκοτώνει το DNA των βακτηρίων με αποτέλεσμα να τα εξοντώνει.

    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου