• Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

    Ταϊλάνδη: Πάνω από 20 τραυματίες έπειτα από διπλή έκρηξη

     Τέλος δεν έχουν τα αιματηρά επεισόδια στην Ταϊλάνδη με χιλιάδες διαδηλωτές να κατακλύζουν κεντρικούς δρόμους της Μπανγκόκ απαιτώντας την παραίτηση της πρωθυπουργού, Γινγκλάκ Σιναουάτρα.


    Μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός διαδηλωτή και τον τραυματισμό τεσσάρων, αλλά κι έπειτα από την ακόμα πιο σφοδρή έκρηξη που οδήγησε στο νοσοκομείο πάνω από 20 ανθρώπους, δύο ακόμα σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

    Κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ρίψη χειροβομβίδας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 28 ανθρώπων.

    Όπως αναφέρουν τηλεγραφήματα ξένων πρακτορείων, οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία της Μπανγκόκ, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η κατάστασή τους θεωρείται σοβαρή.

    Οι διαδηλωτές ζητούν την αποχώρηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και το τέλος αυτού που αποκαλούν «σύστημα Τακσίν», από το όνομα του αδελφού της, τον οποίο συνδέουν με γενικευμένη διαφθορά.

    Η πρωθυπουργός επιχειρώντας να βγει από το αδιέξοδο, προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 2 Φεβρουαρίου, αλλά οι διαδηλωτές τις απορρίπτουν την ψηφοφορία ζητώντας την άμεση παραίτησή της πριν τη διεξαγωγή τους.

    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου