• Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

  5χρονος ξύρισε το κεφάλι του για να υποστηρίξει φίλο του με καρκίνο [photos]

  Όταν ο 5χρονος Zac Gossage διαγνώστηκε τον περασμένο Ιούνιο με λεμφοβλαστική λευχαιμία, ο συνομήλικος φίλος του, Vincent Butterfield, τον υποστήριξε και τον υποστηρίζει όσο μπορεί.Ο Vincent αποφάσισε όμως ότι μόνον το παιχνίδι, τα αστεία και οι ώρες που περνούν μαζί, δεν ήταν αρκετά. Έτσι, όταν ο Zac έχασε τα μαλλιά του εξαιτίας της χημειοθεραπείας, ο Vincent αποφάσισε να ξυρίσει εντελώς το κεφάλι του για να δείξει στο φίλο του πόσο συμπάσχει.

  Και παρ” ότι ο Zac συνεχίζει τις θεραπείες, εξακολουθεί να πηγαίνει ανελλιπώς στο σχολείο του στο Μισούρι. Και το βασικό του κίνητρο για αυτό είναι γιατί εκεί βλέπει τον Vincent.

  Όταν ο Vincent ρωτήθηκε από το KSDK γιατί αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του απάντησε: «για να νιώθει ο Zac ότι δεν είναι ο μόνος χωρίς μαλλιά στο σχολείο».

  Επίσης, ο 5χρονος έφτιαξε 20 κασκόλ και τα πούλησε και μάζεψε 200 δολάρια για το Zac, επειδή έμαθε πόσο ακριβές είναι οι χημειοθεραπείες.

  Η λεμφοβλαστική λευχαιμία είναι μια επιθετική μορφή καρκίνου. Προσβάλλει το αίμα και το μυελό των οστών. Κυρίως εκδηλώνεται σε παιδιά ηλικίας 2-5 ετών. Ωστόσο τα ποσοστά επιβίωσης από τη νόσο είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

  newsbomb.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου