• Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

    Μυστηριώδης πέτρα «εμφανίστηκε» από το πουθενά, στον Άρη!

     Οι ερευνητές της NASA είναι προβληματισμένοι με μια πέτρα που εμφανίζεται από το πουθενά σε φωτογραφίες, που έχει τραβήξει το διαστημικό όχημα Opportunity.



    To Opportunity τραβά φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη ανά τακτά διαστήματα. Σε πρόσφατες φωτογραφίες οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια μυστηριώδης πέτρα εμφανίστηκε από το πουθενά, καθώς σε προηγούμενες λήψεις που τραβήχτηκαν με διαφορά μερικών εβδομάδων στο ίδιο μέρος, δεν ήταν εκεί.


    Ο ερευνητής Steve Squyres ανέφερε αυτό το μυστηριώδες γεγονός σε μια εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Opportunity στον κόκκινο πλανήτη.
    Η πέτρα εμφανίστηκε πριν λίγες ημέρες στην λήψη sol3540 στις 8 Ιανουαρίου, (sol= Μια ημέρα στον Άρη), και όταν οι ερευνητές κοίταξαν τις προηγούμενες λήψεις δεν ήταν πουθενά.


    «Είναι περίπου όσο ένα ντόνατ», δήλωσε ο Squyres και συνέχισε: «Ήταν πραγματικά μια έκπληξη για εμάς, τη μια στιγμή δεν ήταν εκεί και την άλλη στα ξαφνικά εμφανίστηκε».
    Επίσης ανέφερε και τις πιθανές αιτίες γι' αυτό το γεγονός. Συγκεκριμένα είπε ότι μπορεί να προσγειώθηκε στον Άρη μετά από πιθανή σύγκρουση μετεωρίτη ή να το παρέσειρε το Opportunity, μετά από μια διαστημική του βόλτα.







    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου