• Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

    Πέντε τρόποι να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας

    Ο μεταβολισμός εξαρτάται πολλές φορές από κληρονομικούς παράγοντες, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είμαστε «καταδικασμένοι» να υποστούμε τις συνέπειες. Έρευνες δείχνουν ότι μπορούμε να «ξεγελάσουμε» το σώμα μας ώστε να καταναλώνει περισσότερες θερμίδες με πιο γρήγορο ρυθμό.

    Δείτε ποιες απλές συνήθειες μπορούν να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο.

    1. Μυϊκή ενδυνάμωση

    Οι μύες του σώματος καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Για τις γυναίκες, 30 με 40 λεπτά ενδυνάμωσης την εβδομάδα για τέσσερις μήνες βοηθούν στην καύση 100 θερμίδων επιπλέον κάθε μέρα. Μακροπρόθεσμα, το αποτέλεσμα είναι να καίμε περισσότερες θερμίδες σε καθημερινή βάση, ακόμη κι όταν βρισκόμαστε σε ακινησία.

    2. Διατροφή πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα

    Αυτά τα υγιεινά λιπαρά ρυθμίζουν τη γλυκόζη στο αίμα και καταπολεμούν τη φλεγμονή. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται η λειτουργία του μεταβολισμού. Παράλληλα, τα Ω-3 λιπαρά οξέα ενισχύουν τη δράση μιας ορμόνης (λεπτίνη), η οποία βοηθά στην ταχύτερη καύση του λίπους.

    3. Πράσινο τσάι σε καθημερινή βάση

    Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ένα ενεργό συστατικό που ρυθμίζει το μεταβολισμό. Πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι κατεχίνες ενισχύουν την κατανάλωση ενέργειας και την παραγωγή θερμότητας κατά την πέψη.

    4. Καλό πρωινό

    Ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως η βρώμη με αμύγδαλα και μούρα, βοηθά το μεταβολισμό να ενεργοποιηθεί από τις πρώτες κιόλας ώρες τις ημέρας. Αυτή η θετική επίδραση του πρωινού διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

    5. Πολλές πρωτεΐνες

    Το σώμα καταναλώνει τις πρωτεΐνες με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τους υδατάνθρακες. Έτσι, μας χορταίνουν για περισσότερη ώρα. Επίσης, επειδή η διάσπαση της πρωτεΐνης διαρκεί περισσότερη ώρα, καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια.

    Πηγή: onmed.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου