• Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

    Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν είμαστε ερωτευμένοι (φωτό)

    Ο ενθουσιασμός και το πάθος ενός νέου έρωτα δεν επηρεάζουν μόνο τα συναισθήματά μας, αλλά οι ερευνητές αποδεικνύουν πως παίζουν σημαντικό ρόλο και στις σωματικές μας λειτουργίες.

    Δείτε τι συμβαίνει σε κάθε σημείο του σώματός μας και πώς το εξηγούν οι επιστήμονες.



    Οι ερωτευμένοι άνδρες δεν μπορούν να συγκεντρωθούν: Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ δείχνει ότι οι άνδρες που βρίσκονται σε μια νέα σχέση κατακλύζονται από τις σκέψεις της συντρόφου τους. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να εστιάσουν την προσοχή τους σε άλλα πράγματα.

    Η αρτηριακή πίεση μειώνεται: Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι η παρουσία του ερωτικού συντρόφου οδηγεί στη μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά μία μονάδα.

    Οι άνδρες γίνονται πιο θαρραλέοι: Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο ενθουσιασμός του έρωτα οδηγεί στην απελευθέρωση μιας ορμόνης που ωθεί τους άνδρες να αντιμετωπίσουν άλλους άνδρες. Ο λόγος είναι ότι έχουν πιο έντονα κίνητρα να υπερασπιστούν τη σύντροφό τους.

    Οι ερωτευμένοι άνδρες περπατούν πιο αργά: Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Seattle Pacific δείχνει ότι οι ερωτευμένοι άνδρες περπατούν πιο αργά ώστε να συγχρονίζονται με το ρυθμό που περπατά η σύντροφός τους. Έτσι, καλλιεργείται περισσότερο η οικειότητα.

    Οι αναπνοές των ερωτευμένων συγχρονίζονται: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι ένα ζευγάρι αναπνέει με τον ίδιο ρυθμό. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι οι ερωτευμένοι αναγνωρίζουν ασυναίσθητα και μιμούνται το ρυθμό της αναπνοής.

    Ο έρωτας περνάει από το στομάχι: Όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά. Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι στους ερωτευμένους παρουσιάζεται έντονη νευρολογική δραστηριότητα στο στομάχι. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της μελέτης δεν υπέδειξαν ποια είναι η σχέση μεταξύ του έρωτα και αυτής της βιολογικής λειτουργίας.


    onmed.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου