• Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

    Κρασί και σοκολάτα μπορούν να μας προφυλάξουν από το διαβήτη

    Το να τρώτε μαύρη σοκολάτα και να πίνετε κόκκινο κρασί μπορεί να σας προστατεύσει από την εμφάνιση του διαβήτη , σύμφωνα με μια νέα έρευνα.



    Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της East Anglia και του Kings College του Λονδίνου , η κατανάλωση σε υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών που βρέθηκαν στα μούρα , το τσάι και τη σοκολάτα θα μπορούσαν να προσφέρουν προστασία από το διαβήτη τύπου 2 .

    Σχεδόν 2.000 υγιείς γυναίκες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο τροφίμων, για την εκτίμηση της συνολικής πρόσληψης φλαβονοειδών, τα οποία βρίσκονται σε βότανα και λαχανικά όπως ο μαϊντανός , το θυμάρι , και το σέλινο , και ανθοκυανίνες , που βρέθηκαν στα μούρα ,στα κόκκινα σταφύλια , στο κρασί και σε κόκκινα ή μπλε χρωματισμένα φρούτα και λαχανικά.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με υψηλή πρόσληψη αυτών των τροφίμων είχαν μικρότερη αντίσταση στην ινσουλίνη και την καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος .

    Αυτά τα τρόφιμα βρέθηκαν επίσης να μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία , όταν είναι χρόνια , συνδέεται με τον διαβήτη , την παχυσαρκία , τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο , σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν χθές στην Journal of Nutrition .

    Ο καθηγητής Aedin Cassidy , από την Ιατρική Σχολή του Norwich UEA που είναι επικεφαλής της έρευνας , δήλωσε :

    Περισσότερα στο krasiagr.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου