• Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

    Συρία: Φωτογραφίες-φρίκης αποκαλύπτουν βασανιστήρια και μαζικές εκτελέσεις

    Πρώην εισαγγελείς για εγκλήματα πολέμου κατηγορούν ευθέως το καθεστώς Άσαντ με έκθεσή τους που περιλαμβάνει φωτογραφίες για 11.000 περιπτώσεις





    Φωτογραφίες με τις οποίες αποδεικνύεται ότι το καθεστώς Άσαντ στη Συρία προχωρούσε σε βασανισμούς και μαζικές εκτελέσεις ισχυρίζονται ότι έχουν στη διάθεσή τους τρεις πρώην εισαγγελείς για διεθνή εγκλημάτα πολέμου.

    Στην εμπιστευτική έκθεσή τους που δημοσιοποίησε η βρετανική εφημερίδα Guardian, περιέχονται εικόνες από έναν σύρο στρατιωτικό φωτογράφο με την κωδική ονομασία "Caesar", ο οποίος αυτομόλησε.

    Η έκθεση περιλαμβάνει φωτοραφίες από σχεδόν 11.000 κρατουμένους οι οποίοι πιστεύεται ότι δολοφονήθηκαν από τη συριακή κυβέρνηση.

    Σε πολλά από τα πτώματα είναι εμφανή τα σημάδια της πείνας και των βασανιστηρίων με τους συντάκτες να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα έγγραφα «θα μπορούσαν να αποτελέσουν αποδείξεις για εγκλήματα πολέμου από το συριακό καθεστώς» καθώς αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι «οι δολοφονίες ήταν συστηματικές, κατ' εντολήν και αποφασισμένες από τα ανώτερα κλιμάκια».

    Από την πλευρά της η κυβέρνηση Άσαντ έχει αρνηθεί στο παρελθόν ότι διέπραξε τέτοια εγκλήματα.

    Δείτε την σοκαριστική έκθεση εδώ

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου