• Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

    Το πρώτο «χρηματοκιβώτιο» για τα ψηφιακά νομίσματα – Ολοένα και πιο κοντά η αχρήματη κοινωνία;

     Στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, το Λονδίνο, δημιουργήθηκε η πρώτη υπηρεσία αποθήκευσης και ασφάλισης κατά της απώλειας και κλοπής του ψηφιακού μέσου συναλλαγών Bitcoin. Η εταιρία διαχείρισης (σ.σ.pentapostagma.gr– Elliptic Vault) χρησιμοποιεί την τεχνολογία αποθήκευσης “deep cold storage”, όπου οι ιδιωτικοί κρυπτογραφημένοι κωδικοί τωνbitcoins αποθηκεύονται σε διακομιστές (servers) που δεν είναι συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο (σ.σ. pentapostagma.gr – offline servers) σε ασφαλή τοποθεσία.

    Οι ιδρυτές της υπηρεσίας αποθήκευσης και ασφάλισης τονίζουν ότι είναι «οι πρώτοι στον κόσμο» που παρέχουν ασφαλιστικές υπηρεσίες για τους κατόχους ψηφιακών νομισμάτων Bitcoins. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κλεμμένα ψηφιακά νομίσματα δεν μπορούν να ανακτηθούν καθώς όλες οι συναλλαγές είναι μη-αναστρέψιμες.

    Τα «ψηφιακά πορτοφόλια» που χρησιμεύουν στην αποθήκευση των ψηφιακών νομισμάτων (bitcoins) έχουν υποστεί πληθώρα επιθέσεων απόhackers, ενώ συνήθης είναι και η απώλεια εξαιτίας λάθους του χρήστη.

    «Μία από τις κυριότερες ανησυχίες που έχουν οι κάτοχοι των ψηφιακών νομισμάτων είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να αποθηκευθούν αυτά με ασφάλεια», δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρείαςEllipticVaultTomRobinsonπρος το BBC: «Παρέχοντας στους χρήστες μία υπηρεσία ασφάλισης και αποθήκευσης μοιάζει σαν ένα προφανές πλάνο δράσης. Όμως, αντίθετα, η προσπάθεια να πείσεις μία ασφαλιστική εταιρία να παράσχει υπηρεσίες για το «αβέβαιο» ψηφιακό νόμισμα δεν αποτέλεσε μία εύκολη διαδικασία»

    Ίσως δεν είναι απαραίτητο να αναλύσουμε τα στάδια ασφάλειας που παρέχει η νέα υπηρεσία. Θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στην σταδιακή επικράτηση της αχρήματης κοινωνίας, με ολοένα και πιο εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα. Τα Bitcoinsενδέχεται στο προσεχές μέλλον να αποκτήσουν τόσο μεγάλη δυναμική ώστε να καθιστούν τις συναλλαγές με μετρητά «μια υπόθεση του παρελθόντος». Επίσης, οι hackersθα έχουν στα χέρια τους έναν άμεσο στόχο για τις κυβερνο-επιθέσεις τους, με τις συναλλαγές και δη τις ηλεκτρονικές συναλλαγές να καθίστανται ολοένα και πιο ανασφαλείς.

    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου