• Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

    Γερμανία: Πήγε για μεταμόσχευση νεφρού με... ένα μπουκάλι βότκα

     Σε νοσοκομείο της Γερμανίας που ήδη έχουν αναφερθεί πολλά σκάνδαλα μια ασθενής πήγε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος με ένα μπουκάλι βότκα μέσα στην τσάντα της, όπως καταγγέλλει νοσοκόμα που ανακάλυψε το μπουκάλι.


    Σύμφωνα με τους νόμους στην Γερμανία ο ασθενής που υποβάλλεται σε μεταμόσχευση θα πρέπει να είναι νηφάλιος τουλάχιστον έξι μήνες πριν την επέμβαση. Όμως νοσοκόμα σε δικαστήριο της Κάτω Σαξονίας δήλωσε ότι βρήκε μπουκάλι βότκας στην τσάντα ασθενούς που επρόκειτο να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος και το άδειασε. Επίσης σύμφωνα με την κατάθεση της νοσοκόμας η ασθενής της εμπιστεύτηκε ότι έπινε ένα μπουκάλι βότκα την ημέρα πριν υποβληθεί στην εγχείρηση.

    Ο πρώην επικεφαλής του συγκεκριμένου νοσοκομείου δικάστηκε επειδή το νοσοκομείο κατηγορείται για σειρά σκανδάλων που αφορούν τις μεταμοσχεύσεις. Ο άνδρας παραποιούσε ιατρικά έγγραφα για να λαμβάνουν γρηγορότερα κάποιοι ασθενείς τα μοσχεύματα τουλάχιστον σε έντεκα περιπτώσεις.

    Το σκάνδαλο του συγκεκριμένου νοσοκομείου που βρίσκεται στην πόλη Γκέτινγκεν της Κάτω Σαξονίας έγινε γνωστό το 2012 και από τότε μειώθηκαν οι δωρητές οργάνων.

    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου