• Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

  Βανδή, Κοκκίνου, Ρουβάς, Καρράς και Γονίδης θα καταθέσουν στη δίκη Παπαγεωργόπουλου

  Να διαχωρίσει τη θέση του από αυτήν του συγκατηγορουμένου του κι άλλοτε πλέον στενού συνεργάτη του στον Δήμο Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια επιχείρησε, μέσω του συνηγόρου του, ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Αυτό φάνηκε κατά τη σημερινή, δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει, σε δεύτερο βαθμό, την υπόθεση υπεξαίρεσης που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του κεντρικού Δήμου.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι, την ώρα που κατέθετε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, έλαβε το λόγο ο συνήγορος του Μ. Λεμούσια, γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έκανε αναφορά στον τέως δήμαρχο. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο εκ των υπερασπιστών του τελευταίου Δημήτρης Τσάκος, ο οποίος ζήτησε από τον συνάδελφό του να περιορίζεται μόνο στον δικό του εντολέα.

  Ο Αλ. Κούγιας απάντησε ότι όλες οι επιλογές του πελάτη του είναι "ταυτισμένες" με τον τέως δήμαρχο και "δεν μπορεί να γίνει λοβοτομή σε αυτή τη δίκη". Υπενθύμισε δε στον συνάδελφό του, ότι κατά το πρωτόδικο δικαστήριο τους υπερασπίστηκε και τους δύο.

  Να σημειωθεί ότι η ταύτιση των δύο κατηγορουμένων θεωρήθηκε ένας από τους λόγους για την καταδίκη τους πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη.

  Στο μεταξύ, για "αδικαιολόγητη αύξηση εκροής μετρητών" από τα δημοτικά ταμεία κατά τη διοίκηση του Β. Παπαγεωργόπουλου έκανε λόγο, στο δεύτερο κομμάτι της σημερινής πολύωρης κατάθεσής της, η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, αντιπαραθέτοντας στοιχεία. Σε ερώτηση του δικαστηρίου για το ποιος αποφάσιζε πόσα χρήματα θα "βγουν" από τα δημοτικά ταμεία, η βασική μάρτυρας στην υπόθεση, "υπέδειξε" τον διευθυντή της ταμειακής υπηρεσίας σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Δήμου.

  Επεσήμανε ακόμη ότι ο πρώην ταμίας, καταδικασθείς επίσης σε ισόβια κάθειρξη, Παναγιώτης Σαξώνης, είχε το ελεύθερο να παίρνει όποτε κι όσα χρήματα ήθελε από τα ταμεία, επαναλαμβάνοντας ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν το "αγαπημένο παιδί" του Δήμου.

  Την ίδια ώρα, ο συνήγορος του Μ. Λεμούσια κάλεσε ως μάρτυρες στη δίκη γνωστούς καλλιτέχνες του λαϊκού πενταγράμμου (Βανδή, Κοκκίνου, Ρουβά, Καρρά και Γονίδη) που εμφανίστηκαν κατά καιρούς στα κέντρα διασκέδασης που διατηρούσε ο Παν. Σαξώνης. Ζήτησε επιπλέον να προσκομιστούν τα φορολογικά στοιχεία των κέντρων αυτών αλλά και της ομάδας μπάσκετ που ο ίδιος υπάλληλος είχε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

  H δίκη διεκόπη λόγω παρέλευσης ωραρίου και θα συνεχιστεί, αύριο το πρωί, με την κατάθεση της οικονομικής επιθεωρήτριας, η οποία θα κληθεί να απαντήσει στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.
  protothema.gr