• Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

    Η κατάσταση του Σουμάχερ δεν βελτιώνεται

    Ο επτάκις Παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, παραμένει σε τεχνίτη καταστολή, ενώ ιατροί και οικογένεια τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που γίνονται καθημερινά στον εγκέφαλο του Σουμάχερ.


    Οι φήμες πολλές, αλλά ανεπιβεβαίωτες και πολλές φορές στα όρια του αμοραλισμού. Το σίγουρο είναι ότι καταξιωμένοι νευροχειρούργοι αναφέρουν πως, για να κρατούν τον Σουμάχερ οι ιατροί του τόσες ημέρες σε καταστολή, σημαίνει ότι η κατάσταση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν βελτιώνεται.

    Ετσι, περιμένουν ένα σημάδι βελτίωσης, έστω και αντανακλαστικό (βλέφαρα, χέρια κλπ) ώστε να προχωρήσουν σε «ξύπνημα» του ασθενούς, σε διάγνωση της κατάστασής του και στην επόμενη φάση της θεραπείας. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί ιατροί, εφόσον ο Σουμάχερ ξυπνήσει καλά, δηλαδή έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και αντιδρά, η αποκατάστασή του μπορεί να διαρκέσει από έξι μήνες έως και δύο χρόνια.

    Στο μεταξύ τα μηνύματα συμπαράστασης στον «Σούμι» και την οικογένειά του συνεχίζονται. Τελευταία –έστω και ιδιαίτερα καθυστερημένα- ήταν αυτό του ομόσταυλού του για πολλά χρόνια στην Ferrari, αλλά πάντα νούμερο 2 –πίσω από του Σουμάχερ- Φελίπε Μάσα:
    «Αγαπημένε Μίκαελ, καλέ μου φίλε, με έχεις βοηθήσει τόσο πολύ στην καριέρα μου και προσεύχομαι κάθε μέρα για εσένα. Έτρεξα στον αγώνα καρτ που διοργανώνων με το όνομά σου στο κράνος μου και θέλω να σε δω, πιο δυνατό από ποτέ. Σου στέλνω μία μεγάλη αγκαλιά».










    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου