• Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

  Κάιρο: Έκρηξη βόμβας με έναν τραυματία

   Βόμβα εξερράγη σήμερα, Σάββατο, κοντά σε ακαδημία της αστυνομίας στο Κάιρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος, ανακοίνωσε η αστυνομία.


  Η επίθεση αυτή σημειώνεται κατά την τρίτη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ και μια ημέρα μετά το κύμα των βομβιστικών επιθέσεων με στόχο την αστυνομία, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε φόβους ότι μια ισλαμική εξέγερση κερδίζει έδαφος.

  Ισλαμιστές μαχητές έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις από τότε που ο στραός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας τον Ιούλιο.

  Η ανατροπή του Μόρσι οδήγησε την Αίγυπτο σε πολιτικό αδιέξοδο με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στις επενδύσεις και τον τουρισμό.

  Συγκεντρώσεις οπαδών της κυβέρνησης και του Μόρσι για την τρίτη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης

  Συγκεντρώσεις οπαδών της κυβέρνησης, αλλά και του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στην Αίγυπτο με την ευκαιρία της τρίτης επετείου της λαϊκής εξέγερσης που εξεδίωξε από την εξουσία τον Χόσνι Μουμπάρακ.

  Εκκλήσεις για διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα απηύθυναν η ηγεσία της χώρας και οπαδοί του Μόρσι, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για βιαιότητες.

  Στην πρωτεύουσα, αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αποκλείσει τις κεντρικές πλατείες, ανάμεσά τους και η Ταχρίρ, επίκεντρο της εξέγερσης που άρχισε στις 25 Ιανουαρίου του 2011.

  Ύστερα από 18 ημέρες βίαιων διαδηλώσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 850 ανθρώπους, στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 δόθηκε τέλος στα 30 χρόνια της απόλυτης εξουσίας του Μουμπάρακ.

  Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους Αιγύπτιους να βγουν μαζικά στους δρόμους για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση και προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις της τάξης θα απαντήσουν με αποφασιστικότητα σε οποιαδήποτε απόπειρα των Αδελφών Μουσουλμάνων να σαμποτάρουν τις εκδηλώσεις.

  Από την πλευρά τους, οι ισλαμιστές οπαδοί του Μόρσι απηύθυναν έκκληση για διαδηλώσεις επί 18 ημέρες, όσο διήρκεσε η εξέγερση του 2011.

  protothema.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου