• Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

    Απατεώνας εκμεταλλευόταν τις ελπίδες άνεργης

    Μια 56χρονη γυναίκα είδε ως σανίδα σωτηρίας την ηλεκτρονική αγγελία με την οποία ένας άνδρας θα της εξασφάλιζε δουλειά σε επιχείρησή του στο εξωτερικό - Απάτη και στη Φλώρινα




    Μέσα στην απελπισία που της προκαλούσαν η ανεργία και η ανέχεια, μια 56χρονη γυναίκα από την Κοζάνη είδε ως σανίδα σωτηρίας την ηλεκτρονική αγγελία με την οποία ένας άνδρας θα της εξασφάλιζε δουλειά σε επιχείρησή του στο εξωτερικό. Όταν, μάλιστα, ο «επιχειρηματίας» τη διαβεβαίωσε ότι θα προσέφερε εργασία και στα συγγενικά της πρόσωπα, πίστεψε ότι σώθηκε!

    Ο άνθρωπος που είχε βάλει την αγγελία και επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί της, την έπεισε να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό του 555 ευρώ για να εκδώσει τα αεροπορικά εισιτήρια. Μόλις έγινε η κατάθεση, όμως, διέκοψε κάθε επικοινωνία! Η άτυχη γυναίκα κατάλαβε ότι είχε πέσει στα νύχια απατεώνα και κατέφυγε στην Ασφάλεια Κοζάνης.

    Η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί οδήγησε στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη, που ήταν ένας 57χρονος Έλληνας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, αλλά δεν συνελήφθη ελλείψει αυτοφώρου.

    Απάτη και στη Φλώρινα
    Για απάτη μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος ενός 44χρονου που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας. Ο δράστης κατηγορείται ότι εξαπάτησε έναν 53χρονο πείθοντάς τον να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 1.800 ευρώ, για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο την αγγελία πώλησης του οποίου είχε αναρτήσει στο Ίντερνετ. Το θύμα κατέθεσε τα χρήματα στις 10 Ιανουαρίου, αλλά αυτοκίνητο δεν... είδε!


    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου