• Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

    Από τα δυτικά θα ξεκινήσει η κακοκαιρία

    Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Θα χιονίσει ακόμα και στα ημιορεινά της Μακεδονίας - Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο






    Άρδην αλλάζει από σήμερα, Παρασκευή το σκηνικό του καιρού καθώς την ηλιοφάνεια των προηγούμενων ημερών θα διαδεχθούν οι βροχές, οι καταιγίδες, η πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και οι χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδας.

    Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μάλιστα, η κακοκαιρία ήρθε για να μείνει και τις επόμενες μέρες, καθώς βροχερό αναμένεται τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και τουλάχιστον οι πρώτες δύο ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

    Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τη νύχτα προς Σάββατο χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.

    Αναλυτικά:

    Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπονται από το μεσημέρι βροχές και το βράδυ βροχές και καταιγίδες, που θα είναι κατά τόπους ισχυρές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Στη δυτική Μακεδονία θα χιονίσει το βράδυ και στα ημιορεινά.

    Στην Ήπειρο, στο Ιόνιο και στη δυτική Στερεά αναμένονται από το μεσημέρι και μετά, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ νότιοι άνεμοι. Το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις.

    Στην Πελοπόννησο προβλέπονται αρχικά λίγες σποραδικές βροχές και από αργά το απόγευμα βροχές, καταιγίδες, που κατά τόπους το βράδυ στα δυτικά θα είναι ισχυρές και πολύς αέρας. Στα Κύθηρα από το απόγευμα θα πνέουν θυελλώδεις νοτιάδες.

    Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις και από το μεσημέρι στη δυτική Κρήτη βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς.

    Στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες προβλέπονται συννεφιά και νοτιάδες 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα βροχές και ενίσχυση των ανέμων στα 6 με 8 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και το βράδυ βροχές και ενίσχυση των νοτίων ανέμων.

    Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι και μετά, ενώ τη νύχτα προς το Σάββατο θα σημειωθούν και καταιγίδες.

    Στην Αττική, οι βροχές θα ξεκινήσουν το απόγευμα και αργά το βράδυ θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

    Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές από νωρίς το απόγευμα. Το βράδυ οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς.

    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου