• Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

    Έρευνα:Τι φταίει για την κακή σεξουαλική ζωή των γυναικών

    Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες μπορεί να οφείλεται σε στοιχεία της προσωπικότητάς τους.
    Παλαιότερες έρευνες έχουν υποδείξει ότι η κακή υγεία και παθήσεις όπως ο διαβήτης μπορεί να συμβάλλουν στις σεξουαλικές διαταραχές. Ωστόσο, παρέμενε άγνωστο κατά πόσο η προσωπικότητα μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.




    Πενήντα γυναίκες συμμετείχαν σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ στις ΗΠΑ. Όλες οι γυναίκες ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή λόγω σεξουαλικής δυσλειτουργίας (μειωμένη ερωτική διάθεση, αδυναμία να φτάσουν σε οργασμό, πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή κ.α.).


    Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν εξειδικευμένα τεστ προσωπικότητας ώστε να εντοπίσουν τα στοιχεία που τις αντιπροσώπευαν περισσότερο: εξωστρέφεια, προθυμία, σχολαστικότητα, συναισθηματική σταθερότητα ή διάθεση για νέες εμπειρίες.
    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι λιγότερο εξωστρεφείς γυναίκες ήταν αυτές που αντιμετώπιζαν τη σοβαρότερη σεξουαλική δυσλειτουργία. Οι γυναίκες φάνηκε να κρατούν αρνητική στάση απέναντι σε καταστάσεις που προκαλούν στρες και δεν χαρακτηρίζονταν από σημαντικές κοινωνικές αρετές.


    Επίσης, η διάθεση για νέες εμπειρίες αποδείχθηκε πως ήταν ένα χαρακτηριστικό που συνέβαλε στην καλύτερη σεξουαλική λειτουργία.
    Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Sexual Medicine.

    onmed.,gr

    Read more: http://seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=125853:ereunati-ftaiei-gia-thn-kaki-seksoualiki-zoi-ton-gunaikon&catid=55:ladieswall-&Itemid=54#ixzz2rFKa5rr1
    Seleo.gr News

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου