• Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

  Εγκαταλείπουν το Facebook οι έφηβοι

  Aπό τον Ιανουάριο του 2011 ο όγκος των χρηστών ηλικίας από 13 έως 17 ετών έχει συρρικνωθεί κατά 25%, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι το δημιούργημα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει πρόβλημα στην προσέλκυση χρηστών νεαρότερης ηλικίας...  Και άλλο νερό στο μύλο της συζήτησης για το αν οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στο facebook, στρεφόμενοι σε υπηρεσίες όπως το Instagram, το Snapchat ή το Tumblr, έρχονται να ρίξουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η iStrategyLabs.

  Σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων προερχόμενων από τα διαφημιστικά εργαλεία της δημοφιλέστερης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ο αριθμός των χρηστών ηλικίας από 13 έως 24 ετών στις ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά 6,7 εκατομμύρια τα τελευταία τρία χρόνια.

  Αν η εκτίμηση είναι σωστή, αυτό σημαίνει ότι ειδικότερα ο όγκος των Αμερικανών εφήβων στο facebook έχει συρρικνωθεί κατά 25% (9,8 από 13,1 εκατομμύρια), επιβεβαιώνοντας την άποψη πολλών αναλυτών ότι το δημιούργημα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει πρόβλημα στην προσέλκυση χρηστών νεαρότερης ηλικίας.

  Πάντως το facebook βελτιώνει σταθερά τη διείσδυσή του στις μεγαλύτερες ηλικίες, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη αύξηση στους άνω των 55 ετών, δηλαδή εκείνους που όπως φαίνεται άργησαν να το ανακαλύψουν.

  tragiko.net