• Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

    Oι Νew York Times έστειλαν δημοσιογράφο στην Αθήνα για να του μάθει η Κόχυλα να ανοίγει φύλλο και να φτιάχνει στραπατσάδα

    O Μαρκ Μπίτμαν, στην κουζίνα της Νταϊάνα Κόχυλα – την γνωστή κουζίνα που βλεπουμε στις τηλεοπτικές της εκπομπές- ρουφάει κάθε λέξη της μαγείρισσας και κάθε της κίνηση, ενώ η κάμερα των New York Τimes καταγράφουν πώς γίνεται μια χορτόπιτα και κυρίως πώς ανοίγει το περίφημο χειροποίητο ελληνικό «fyllo».



    Η εφημερίδα δημοσίευσε χθες εκτενές σχετικό άρθρο και το βίντεο στην ιστοσελίδα της, συνθέτοντας ουσιαστικά έναν ύμνο στην ελληνική γαστρονομία, στην ελληνική κουλτούρα της δημιουργίας ενός πιάτου φαγητού και της μοιρασιάς του. Ο Μαρκ Μπίτμαν εξηγεί πως βρέθηκε στην κουζίνα της Κόχυλα, αρχικά για να μάθει να φτιάχνει στραπατσάδα, αλλά, τελικά, έφτασε στο υπέρτατο μυστικό του χειροποίητου φύλλου για μια ελληνικότατη χορτόπιτα.



    Η Νταϊάνα Κόχυλα του αποκάλυψε όλα τα μυστικά, με τον ίδιο να αναφωνεί «Βάζεις πολύ λάδι!». Και στο τέλος καταλήγουν πως ο ιδανικός τρόπος για να φας μια χορτόπιτα, είναι στο χέρι.







    Πηγή: iefimerida.gr 

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου