• Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

    ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ : ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΡΙΧΝΟΥΝ

    Μερικές μικρές αλλαγές στη διατροφή σας σε συνδυασμό με τη γυμναστική και άλλες υγιεινές συνήθειες μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην προσπάθειά σας για μείωση της χοληστερίνης.
     







     

    1. Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα

    Ω3 μπορούμε να βρούμε σε μεγάλες ποσότητες στα λιπαρά ψάρια.
    Συστήνεται η κατανάλωση τουλάχιστον δύο μερίδων ψαριού την εβδομάδα. Πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι κυρίως τα παρακάτω είδη ψαριού:

    Σολομός
    Γαύρος
    Σκουμπρί
    Πέστροφα λίμνης
    Σαρδέλες
    Ρέγγα
    Λευκός τόνος
    Ιππόγλωσσα
    Ξιφίας


    2. Βρώμη και τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες

    Η βρώμη περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες κατεβάζουν τα επίπεδα της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL), γνωστής ως «κακής» χοληστερίνης.
    Ξεκινήστε την ημέρα σας, με ένα υγιεινό πρωινό που θα περιλαμβάνει 2 μερίδες βρώμης (1 μερίδα :45 g) καθημερινά. Μελέτες έχουν δείξει ότι η συγκεκριμένη ποσότητα βρώμης μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης κατά 5 % σε μόλις έξι εβδομάδες.



    3. Ελαιόλαδο

    Το ελαιόλαδο αποτελεί πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλα έλαια, το ελαιόλαδο δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε χημική επεξεργασία. Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα υγιεινά έλαια, ειδικά το παρθένο ελαιόλαδο.
    Συμπεριλάβετε 2 κουταλιές της σούπας (23 γραμμάρια) ελαιόλαδο στην καθημερινή σας διατροφή για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές για την καρδιά ιδιότητές του, αλλά μην το παρακάνετε αφού είναι πλούσιο σε θερμίδες.


    4. Ξηροί καρποί

    Πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, οι ξηροί καρποί μπορούν να μειώσουν την χοληστερίνη και βοηθούν στην διατήρηση υγιών αιμοφόρων αγγείων. Ωστόσο, ενώ οι ξηροί καρποί είναι τροφή ωφέλιμη για μια υγιή καρδιά, είναι επίσης τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Όσον αφορά την ποσότητα, 10-15 μετρίου μεγέθους ξηροί καρποί είναι μια καλή πρόταση για να μειώσετε την χοληστερίνη σας.


    5. Ηλιόσποροι, λιναρόσποροι, κολοκυθόσποροι
    Από τις καλύτερες πηγές ωμέγα 3 λιπαρών οξέων.


    6. Κόκκινο κρασί

    Έρευνες έχουν δείξει ότι τα κόκκινα σταφύλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης.
    Ένα ποτήρι κρασί με το γεύμα σας η το δείπνο σας μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης


    7. Σκόρδο

    Είναι η νούμερο ένα τροφή. Βοηθά στην μείωση της χοληστερίνης, της πίεσης, «καθαρίζει» τις αρτηρίες, συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος κ.α.


    8. Πράσινο και μαύρο τσάι

    Παρόλο που το πράσινο τσάι έχει γίνει ευρέως γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, αποτελεί επίσης ένα όπλο στην μείωση της LDL χοληστερόλης.
    Σύμφωνα με άλλη έρευνα, το μαύρο τσάι αποδείχτηκε ότι μείωσε τα λιπίδια του αίματος έως 10% σε τρεις μόνο εβδομάδες.

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου