• Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

    GAME OF THRONES: WEIRWOOD!

    Τα weirwood είναι είδη φυλλοβόλων δένδρων, με φύλλα σε κόκκινο χρώμα και μεγάλους κορμούς σε λευκό.









    Τα περισσότερα weirwoods έχουν σκαλισμένα πρόσωπα στους κορμούς τους κι αυτό έγινε από τα παιδιά του δάσους παλαιότερα και απογόνους των Πρώτων Ανθρώπων στο παρών. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο χυμός των δέντρων που έχει κυλήσει στις ρωγμές των σκαλιστών προσώπων δίνει στα δέντρα κόκκινα μάτια. 





    Τα weirwoods θεωρούνται ιερά για τους οπαδούς της παλιάς πίστης. Λέγεται ότι μέσω των προσώπων οι παλιοί θεοί παρακολουθούσαν τους πιστούς και γινόντουσαν μάρτυρες σημαντικών γεγονότων. Οι Greenseers των παιδιών του δάσους μπορούσαν να δουν μέσα από τα σκαλιστά μάτια. Δεδομένου ότι τα δέντρα δεν έχουν αίσθηση του χρόνου, οι Greenseer μπορούσαν να δουν το παρελθόν ή το παρόν. 



    Αργότερα τα weirwoods πέρασαν μέσα στα τείχη των κάστρων, δημιουργώντας τα godswoods. Κεντρικά υπήρχε ένα weirwood γνωστό ως δέντρο της καρδιάς, το οποίο φυτεύτηκε για να μπορούν να λατρευονταν οι θεοί. Τα δέντρα χρησιμοποιούνται για μάρτυρες σημαντικών τελετών όπως οι γάμοι. Λέγεται ότι είναι αδύνατο να πεις ψέματα στην παρουσία ενός weirwood. 




    Με την εισβολή των Άνταλ ήρθε και η πίστη των Επτά και τα δέντρα που αντιπροσώπευαν την Παλαιά Πίστη κόπηκαν ή κάηκαν.Οι Andals όμως δεν κατέκτησαν ποτέ το Βορρά και η παλιά πίστη παραμένει ισχυρή,τα weirwoods εξακολουθούν να μεγαλώνουν στα δάση του Βορρά και είναι πολύ διαδεδομένα πέρα από το Τείχος