• Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

    Νέα στοιχεία για το θάνατο της 16χρονης σε αεροπορικό δυστύχημα της Asiana Airlines

    Ένα νέο βίντεο που έρχεται στην δημοσιότητα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή της 16χρονη - H οικογένειά της μήνυσε την πόλη του Σαν Φρανσίσκο

    Την πόλη του San Francisco μήνυσε η οικογένεια της 16χρονης Ye Meng Yuan από την Κίνα η οποία έχασε τη ζωή της στο αεροπορικό δυστύχημα της Asiana Airlines.

    Ένα νέο βίντεο που έρχεται στην δημοσιότητα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή της 16χρονη. Σύμφωνα με την independent επέζησε από το αεροπορικό δυστύχημα ωστόσο έχασε τη ζωή της λίγο αργότερα από ένα όχημα έκτακτης ανάγκης, καθώς αυτή ήταν κείτονταν κοντά στα συντρίμμια του αεροπλάνου.

    Το περιστατικό συνέβη στις 6 Ιουλίου και από τη συντηβή είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 180.

    Ο εισαγγελέας του San Mateo County, Robert Foucraul είχε αρνηθεί τον Οκτώβριο να καταθέσει μηνύσεις εναντίον των διασωστών που βρέθηκαν πρώτοι στον τόπο του αεροπορικού δυστυχήματος, υποστηρίζοντας πως το σώμα του κοριτσιού ήταν καλυμμένο με πυροσβεστικό αφρό όταν χτυπήθηκε από το βαρέων βαρών όχημα και ότι μετά το ατύχημα η κατάσταση που επικρατούσε ήταν χαοτική.

    Η οικογένεια της 16χρονης ισχυρίζεται ότι πυροσβέστες του τμήματος του San Francisco εντόπισαν την νεαρή να κείτεται στο έδαφος και ειδοποίησαν έναν επόπτη, ωστόσο μέσα στην αναστάτωση αμέλησαν να σημαδέψουν τη θέση της.

    Σε ένα άλλο βίντεο, φαίνεται ένα πυροσβεστικό όχημα να κατευθύνεται προς το αεροπλάνο.
    «Όπα, όπα, όπα. Σταμάτα, σταμάτα, σταμάτα», ακούγεται να φωνάζει ο πυροσβέστης στον οδηγό του οχήματος. «Υπάρχει ένας άνθρωπος εκεί, ακριβώς μπροστά σου», υπέδειξε ο πυροσβέστης. Περίπου 15 λεπτά αργότερα το σώμα της 16χρονης βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του οχήματος, ανέφερε το CBS.

    Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε στο CBS ότι οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας ζητούν εξηγήσεις και την παραπομπή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη. «Θέλουν να ξέρουν γιατί οι πυροσβέστες δεν ήταν εκπαιδευμένοι και γιατί το τμήμα της πυροσβεστικής δεν ξεκαθάρισε από την αρχή τι είχε συμβεί».

    Πηγή: Independent

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου