• Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

    Αυστραλία: Εκτός ελέγχου οι φωτιές - Ένας νεκρός στη Βικτώρια (video)

    «Ο νεκρός αντιμετωπίζεται ως περιστατικό που θεωρείται αποτέλεσμα των πυρκαγιών» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βικτώριας


    Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ανθρώπου στα βόρεια Γκράμπιανς της Βικτώριας όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά και οι αρχές εκκένωσαν πολλές περιοχές. Το πτώμα του βρέθηκε στο Roses Gap, 44 χλμ νοτιοανατολικά των βορείων Γκράμπιανς. «Ο νεκρός αντιμετωπίζεται ως περιστατικό που θεωρείται αποτέλεσμα των πυρκαγιών» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βικτώριας.

    Οι εφιαλτικές μνήμες του «Μαύρου Σαββάτου» με την πύρινη λαίλαπα που άφησε 173 νεκρούς πριν πέντε χρόνια στη Βικτώρια επανήλθαν καθώς έχουν ξεσπάσει 40 φωτιές στη Βικτώρια και άλλες 20 στη Νότιο Αυστραλία, μερικές από τις οποίες είναι ανεξέλεγκτες.

    Ιδιαίτερα δραματική είναι η κατάσταση στα βόρεια Γκράμπινς της Βικτώριας όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά και οι αρχές εκκένωσαν πολλά περιοχές.
    Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει τους 44 βαθμούς στη Μελβούρνη (χθες ήταν 43.9) και 42 βαθμούς στην Αδελαίδα (χθες ανήλθε στους 44.2 βαθμούς Κελσίου).

    Τις απογευματινές ώρες σήμερα αναμένεται να δροσίσει. Προβλέπονται όμως ισχυροί άνεμοι που ίσως επιδεινώσουν την κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών.





    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου