• Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

    Θεσσαλονίκη: Ισόβια για τον φόνο του εκπαιδευτικού στις 40 Εκκλησιές

    Τι υποστήριξε ο 26χρονος Μαροκινός στην απολογία του, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του


    του Μάρκου Γεωργίου

    Ισόβια δεσμά και δύο χρόνια φυλάκιση επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 26χρονο Μαροκινό για τη δολοφονία 79χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού, πριν ένα χρόνο. Κρίθηκε ένοχος ομόφωνα για "ανθρωποκτονία από πρόθεση" και " περιύβριση νεκρού" και επέστρεψε στη φυλακή.

    Ο κατηγορούμενος, που φέρεται ότι χρωστούσε ενοίκια στο θύμα, αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για τη δολοφονία αλλά επέρριψε τις ευθύνες σε τρίτα πρόσωπα χωρίς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. Πάντως στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε το DNA του καθώς επίσης κι ένα παπούτσι που ανήκε στον ίδιο.

    Το πτώμα του 79χρονου, που ήταν τυλιγμένο με σακούλες κι ένα χαλί, βρέθηκε μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή των 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης, το Δεκέμβριο του 2012. Η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην αστυνομία , μια εβδομάδα νωρίτερα . Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε συντριπτικά κατάγματα στο κεφάλι και στο θώρακα. Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός νοίκιαζε τα διαμερίσματα της ιδιόκτητης οικοδομής του σε μετανάστες, όπως διαπίστωσε η αστυνομία.

    Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των συνεργών του καταδικασθέντα καθώς στη δικογραφία αναφέρεται ότι το έγκλημα τελέστηκε από κοινού με άλλα άγνωστα άτομα.





    Πηγή: voria.gr

    - See more at: http://www.tsantiri.gr/ellada/thessaloniki_isobia_gia_ton_fono_tou_ekpaideutikou_stis_40_ekklisies/#sthash.yjdz3l3u.dpuf

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου