• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

  Αίγυπτος: Τρίτη ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει το Κάιρο

  Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο Κάιρο όπου τρεις ισχυρές εκρήξεις έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας, στο μετρό της πόλης και σε αστυνομικό τμήμα κοντά στις Πυραμίδες, έχουν σπείρει τον θάνατο και τον πανικό.

  Σε ανακοίνωση για την τρίτη έκρηξη το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αναφέρει ότι ακούστηκε στη γειτονιά Ταλμπέγια στη Γκίζα, μια μεγάλη περιοχή στην περιφέρεια του Καΐρου αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

  Η νέα έκρηξη σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και μια δεύτερη έκρηξη στην πρωτεύουσα κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

  Συγκεκριμένα, η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 15 τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε κοντά σε σταθμό του μετρό του Καΐρου
  στη συνοικία Ντόκι.

  Στην ιστοσελίδα της, η κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις αστυνομικοί.

  Νωρίτερα στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση κατά του αρχηγείου της αστυνομίας και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν.

  Η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε μαρτυρίες κατοίκων σύμφωνα με τις οποίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίων αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη, ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει το κέντρο της πόλης.

  Μάλιστα, ένας βαθύς κρατήρας τρύπησε το πεζοδρόμιο έξω από το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

  Δεν υπάρχουν σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου