• Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

  Πειραιάς: Δωρεάν ίντερνετ σε είκοσι σημεία της πόλης

   Σχεδόν ολόκληρη η πόλη του Πειραιά θα διαθέτει σύντομα δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, αφού από τα Καμίνια μέχρι το λιμάνι θα τοποθετηθούν σχετικές εγκαταστάσεις.
  Συνολικά θα καλυφθούν είκοσι κεντρικές περιοχές όπως ο Ηλεκτρικός του Πειραιά, η πλατεία Κοραή, το Μικρολίμανο και άλλα δεκαεπτά σημεία.

  Η πρόταση του Δήμου Πειραιά είχε ήδη κατατεθεί από το 2011 και εγκρίθηκε πρόσφατα από τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαο Δασκαλάκη, ο οποίος σε επιστολή του αναφέρει ότι η δημοτική Αρχή δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δικτύου.

  Οι υπόλοιπες περιοχές του Πειραιά που θα διαθέτουν δημόσιο δωρεάν ασύρματο ίντερνετ είναι: ο Πύργος του λιμανιού, το Ναυτικό Μουσείο, η πλατεία Αλεξάνδρας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο Άγιος Διονύσιος, ο Άγιος Νικόλαος, η πλατεία Τερψιθέας, η πλατεία Κανάρη, η παραλία Βοτσαλάκια και η γύρω περιοχή, ο Προφήτης Ηλίας, το Δελφινάριο, τα Μανιάτικα, η πλατεία Μεταμορφώσεως, τα Καμίνια και φυσικά το λιμάνι του Πειραιά.

  protothema.gr