• Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

    Ο πραγματικός λύκος της Wall Street ζει ακόμα χλιδάτα παρ όλο που χρωστάει 200 εκ. δολάρια

    Ο Ντάνι Πορούς, 56 ετών, τον ρόλο του οποίου παίζει ο Τζόνα Χιλ στην νέα ταινία του Μάρτιν Σκορτζέζε Ο Λύκος της Wall street, φυλακίστηκε για τις απατεωνιές του μαζί με τον Τζόρνταν Μπέφορντ (που υποδύεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο).Το δικαστήριο τους υπέβαλλε ποινή διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση στα θύματα τους επενδυτές.

    Και όμως, όπως φαίνεται ο Πορούς, βρήκε τον τρόπο να χαρεί τα χρήματα του χωρίς να πληρώσει τίποτα. Τον Αύγουστο μετακόμισε σε έπαυλη 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει δύο Rolls Royce, μια για αυτόν και μια για την σύζυγο του. Ο πρώην χρηματιστής δουλεύει για μια φαρμακευτική εταιρεία, που μάλιστα κατηγορείται για υπερκοστολόγηση φαρμάκων. Όταν είδε την ταινία είπε ότι υπήρχαν κάποιες υπερβολικές σκηνές, αλλά παραδέχτηκε ότι όντως έφαγε ένα χρυσόψαρο, όπως ακριβώς φαίνεται στην ταινία.



    Πριν λίγες ημέρες ο φωτογραφικός φακός τον «τσάκωσε» να βγαίνει από το πανάκριβο σπίτι του, κατευθυνόμενος προς το αεροδρόμιο για διακοπές με τη σύζυγο του στα νησιά Turks and Caicos της Καραϊβικής. Ντυμένοι και οι δύο στην πένα, με πανάκριβα ρούχα διάσημων σχεδιαστών, ζουν την καλή ζωή παρ” όλο που χρωστάνε εκατομμύρια.

    Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που επένδυσαν σε μετοχές-απάτη και έχασαν χιλιάδες δολάρια. Μετά από ποινή φυλάκισης 39 μηνών, και μέχρι τώρα, ο χρηματιστής έχει πληρώσει μόλις 11 εκατομμύρια δολάρια από τα διακόσια που χρωστάει και το χειρότερο είναι ότι όσοι περιμένουν χρήματα από αυτόν, έχουν μπλέξει με τις νομικές διαδικασίες, καθώς ο Πορούς και οι πανέξυπνοι δικηγόροι του έχουν βρει παραθυράκια στο νόμο για να μην δώσουν άμεσα το ποσό.

    Και ενώ ο συνεταίρος του Μπέλφορτ αναγκάστηκε από το δικαστήριο να δώσει τη μισή του περιουσία, ο Πορούς κατάφερε να το αποφύγει.




    protorhema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου