• Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

    Ακτινοβολία Κινητών Τηλεφώνων: Επιπτώσεις υγείας και συμβουλές προστασίας

     Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τοποθετεί για αρκετή ώρα την ημέρα μια κεραία ασύρματης ακτινοβολίας δίπλα στο κεφάλι του.


    Υπάρχει κίνδυνος από την νέα μας συνήθεια; Τι ισχύει για παιδιά και εγκύους; Τι είναι το SAR; Βοηθά η χρήση bluetooth; Ποια συνήθης πρακτική μπορεί να προκαλεί υπογονιμότητα; Πότε το κινητό σας εκπέμπει 28 φορές περισσότερη ακτινοβολία; Με ποιους τρόπους μπορείτε να μειώσετε την ακτινοβολία που δέχεστε από το κινητό σας τηλέφωνο;
    Τι ακτινοβολία εκπέμπει;

    Το κινητό σας τηλέφωνο εκπέμπει παλμική ασύρματη ακτινοβολία συχνότητας 900-2100MHz την ώρα που μιλάτε.

    Σε stand by mode, στέλνει ένα περιοδικό σήμα για να επικοινωνήσει με την κοντινότερη κεραία κινητής τηλεφωνίας, ενώ εκπέμπει και ακτινοβολία λόγω των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και της μπαταρίας.
    Τελικά υπάρχουν επιπτώσεις υγείας;

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει εντάξει τις ασύρματες ακτινοβολίες στα πιθανά καρκινογόνα βασισμένος σε έρευνες που συνδέουν την χρήση κινητών τηλεφώνων με την πρόκληση καρκίνων στο εγκέφαλο.

    Η άποψη μας είναι ότι όταν γίνεται περιορισμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου και οι χρήστες δεν είναι παιδιά, ηλικιωμένοι ή εγκυμονούσες, άτομα με εκδηλωμένη ευαισθησία στις ακτινοβολίες ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, τότε οι αρνητικές επιδράσεις είναι πιθανώς παροδικές.

    Ωστόσο, εκτεταμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη έκθεση σε άλλες πηγές ακτινοβολίας, μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει προβλήματα υγείας.
    Η χρήση κινητού τηλεφώνου καταστρέφει τα νευρικά κύτταρα σύμφωνα με πανεπιστήμια στη Φρανκφούρτη, στο Μπρίστολ, στη Βερόνα, τη Φλωρεντία κ.α.[vi]
    Λιγότερο από ένα λεπτό ομιλίας είναι αρκετό για να προκαλέσει την συσσώρευση των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα
    Bλάβες στο DNA, λευχαιμία και καρκίνος έχουν καταγραφεί από πανεπιστήμια στις Η.Π.Α., στην Ρωσία, στην Κίνα, στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Μεγάλη Βρετανία και στη Γερμανία.
    Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου είναι 20% μεγαλύτερος στους πάνω από δεκαετία χρήστες κινητών τηλεφώνων και 200% μεγαλύτερος όταν μιλάνε κρατώντας το τηλέφωνο κυρίως από τη ίδια πλευρά του κεφαλιού

    «Τα πειραματόζωα είναι σίγουρα νεκρά, οι αλλαγές στο εγκεφαλογράφημα είναι ξεκάθαρες όπως είναι και οι μαύρες κηλίδες στον εγκέφαλο, οι διαρροές του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, η διασπάσεις του DNA και ο ερεθισμός των νεύρων. Τα ερυθρά αιμοπετάλια συσσωρεύονται, τα αυτιά βουίζουν, η πίεση ανεβαίνει και η συγκέντρωση μειώνεται (...) Οι ερευνητές που έκαναν αυτές και πολλές άλλες διαπιστώσεις είναι αναγνωρισμένοι σε όλο τον κόσμο, προέρχονται από διακεκριμένα πανεπιστήμια, ινστιτούτα και εργαστήρια, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ακόμη και από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ψευδής συναγερμός? Σε καμία περίπτωση» Wolfgang Maes, γερμανικό Ινστιτούτο Βιολογίας Κτιρίων [1]

    Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ






    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου