• Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

    Προτεραιότητα στους συνεπείς για επιστροφή του ΦΠΑ

     Εγκύκλιο με στόχο την κατά προτεραιότητα επιστροφή ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις και τους συνεπείς επιτηδευματίες - για τους οποίους δεν υπάρχουν ενδείξεις φορολογικών παραβάσεων - εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

    Ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει στην εγκύκλιο ότι αυτό επιβάλλεται και από τον νόμο αφού επιστροφές σε διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής επιβαρύνονται με τόκο σε βάρος του δημοσίου.

    Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων απέστειλε στις εφορίες δύο αρχεία με στοιχεία νέας επεξεργασίας αιτήσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 22 Οκτωβρίου 2013. Στο πρώτο περιλαμβάνονται αιτήσεις οι οποίες διεκπεραιώνονται χωρίς έλεγχο και στο δεύτερο περιλαμβάνονται οι αιτήσεις για τις οποίες θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος πριν την επιστροφή του φόρου αφού υπάρχουν ενδείξεις φορολογικών παραβάσεων.

    Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο η επιλογή των υποθέσεων για έλεγχο θα πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, με παράλληλη ενημέρωση της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού.








    protothema

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου