• Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

    Δεν στηρίζει το ΚΚΕ το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


    Την αντίθεση του στο νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, εκφράζει το ΚΚΕ, το οποίο τονίζει ότι στόχος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν είναι η αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων, αλλά η προώθηση της αντιδραστικής «θεωρίας των άκρων» που αποτελεί επίσημη ιδεολογία της ΕΕ.

    Στην ανακοίνωση του ο Περισσός αναφέρει: «Το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που τελικά κατέθεσε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, βρίσκεται στην ίδια βασική γραμμή με τα προηγούμενα σχέδια νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης» και προσθέτει: «Ενσωματώνει την Απόφαση-Πλαίσιο της ΕΕ που, στο όνομα της αντιμετώπισης του ρατσισμού και του ναζισμού, ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση της πάλης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών ιδεών, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης».

    Παράλληλα το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εντάσσεται σε μια σειρά πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχουν στόχο να θωρακίσουν ακόμη περισσότερο το νομικό πλαίσιο του συστήματος σε βάρος της λαϊκής πάλης και όσων αμφισβητούν το υπάρχον εκμεταλλευτικό σύστημα.

    Και η ανακοίνωση του Περισσού καταλήγει τονίζοντας: «Το ΚΚΕ δεν είναι αντίθετο στη βελτίωση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, αν και γενικά τη θεωρεί επαρκή. Ωστόσο τονίζει για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι η ελλιπής νομοθεσία που φταίει για την έξαρση των ρατσιστικών εγκλημάτων ούτε πρόκειται αυτά να αντιμετωπιστούν ριζικά μέσα σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα που δημιουργεί και ανέχεται το ρατσισμό και το ναζισμό.


    πηγη Opinionpost.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου