• Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

    Πωλήθηκε το σπάνιο διαμάντι «ροζ αστέρι»


    Ξεπέρασε το πορτοκαλί διαμάντι που πωλήθηκε μια ημέρα πριν για 35,5 εκατ. δολάρια


    Κάθε ρεκόρ έσπασε ένα σπάνιο διαμάντι που δημοπρατήθηκε την Τετάρτη στη Γενεύη από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

    Το γνωστό και ως το «ροζ αστέρι» πωλήθηκε στην αστρονομική τιμή των 83 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, όσον αφορά την πώληση πολύτιμου λίθου, ενώ την Τρίτη, πάλι στη Γενεύη, ένα άλλο σπάνιο διαμάντι, πορτοκαλί χρώματος, πωλήθηκε από τον οίκο Christie’s, στην τιμή ρεκόρ των 35,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος κοσμημάτων του οίκου Sotheby, Ντέιβιντ Μπένετ, η δημοπρασία κράτησε μόλις πέντε λεπτά και ήταν αρκετά έντονη.

    Οι μόνες πληροφορίες που έγιναν γνωστές για τον άνθρωπο που έδωσε 83 εκατ. Δολάρια και έχει πλέον στην κατοχή του το «ροζ αστέρι», είναι πως έχει μούσι, γύρω στα 60 και φορούσε έναν εβραϊκό σκούφο. Μεγάλος χαμένος ήταν ένας άγνωστος άνθρωπος, καθώς είχε στείλει αντιπρόσωπο στη δημοπρασία και επικοινωνούσαν τηλεφωνικά.

    Τιμή εκκίνησης του σπάνιου διαμαντιού ήταν τα 48 εκατ. Δολάρια, ενώ μόλις κατοχυρώθηκε ο νικητής, οι περίπου 150 άνθρωποι που βρισκόντουσαν στην αίθουσα ξέσπασαν αυθόρμητα σε χειροκροτήματα.

    Η πώληση του «Ροζ Αστεριού» 59,60 καρατίων εξορύχτηκε στην Αφρική το 1999 σε εξόρυξη διαμαντιών της De Beers, ενώ κόπηκε και γυαλίστηκε από τον όμιλο Steinmetz Diamonds για δύο χρόνια προτού εκτεθεί στο Μονακό το 2003.

    Αρχικά, ονομάστηκε «Το Ροζ του Στάινμετζ» και πουλήθηκε σε ιδιώτη το 2007 για άγνωστο ποσό, ενώ στη συνέχεια μετονομάστηκε. Το «Ροζ Αστέρι» έχει δύο φορές το μέγεθος του 24,78 καρατίων «Ροζ του Γκραφ», το οποίο πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 45,6 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Σόθμπις στη Γενεύη, το 2010.


    Πηγή: protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου