• Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

    Σοκ στην Ευελπίδων: Αλλοδαπός τραυμάτισε με μαχαίρι γυναίκα στο Πρωτοδικείο Αθηνών


    Σοκ στην Ευελπίδων: Αλλοδαπός τραυμάτισε με μαχαίρι γυναίκα στο Πρωτοδικείο Αθηνών

    Τραυματισμένη από χτυπήματα με μαχαίρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής μια νεαρή γυναίκα που εργαζόταν στην γραμματεία της 28ης ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, στο κτίριο 10 της Ευελπίδων.

    Δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης είναι ένας 37χρονος ιρανικής καταγωγής, ο οποίος επιτέθηκε στη γυναίκα με αυτοσχέδιο μαχαίρι για άγνωστο λόγο. Η επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια αρκετών παρευρισκομένων οι οποίοι ακινητοποίησαν τον δράστη.

    Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που παρέλαβε την τραυματισμένη γυναίκα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το θύμα είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα. Ο αλλοδαπός δράστης συνελήφθη αμέσως από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στα Δικαστήρια και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται.

    Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η 36χρονη έχει τραύμα πάνω από το δεξί φρύδι, καθώς επίσης και στο δεξί αντιβράχιο (πήχυς χεριού), τα οποία αντιμετωπίστηκαν στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών. Η κατάστασή της κρίνεται σταθερή, αλλά έχει εισαχθεί στο θωρακοχειρουργικό τμήμα για περαιτέρω έλεγχο και παρακολούθηση.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετέβη στο νοσοκομείο προκειμένου να επισκεφτεί την άτυχη κοπέλα.

    Εξερχόμενος ο υπουργός δήλωσε τα εξής: «Η κατάσταση της υγείας της βαίνει καλώς. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στην ίδια και την οικογένειά της. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη των Δικαστικών Καταστημάτων και την προστασία των δικαστικών υπαλλήλων και των λειτουργών της Δικαιοσύνης».


    Το χρονικό

    Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 37χρονος Ιρανός «αναίτια και απρόκλητα επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι δικαστική υπάλληλο εντός του κτιρίου 10» περίπου στις 11 το πρωί της Παρασκευής.

    Στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς που διατίθενται για μεταγωγές και φύλαξη - ασφάλεια των εγκαταστάσεων στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

    Ο δράστης κατά την εξέτασή του δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στις εγκαταστάσεις των δικαστηρίων, ούτε το κίνητρο της επίθεσης σε βάρος της υπαλλήλου, ενώ η γενικότερη ψυχική του κατάσταση κρίνεται ως ιδιαίτερα ασταθής, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

    Επιπλέον, προέκυψε ότι στο παρελθόν έχει συλληφθεί κατ' επανάληψη από τις αστυνομικές Αρχές για κατοχή και χρήση ηρωίνης, ενώ στις 20 Οκτωβρίου αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους από τις Δικαστικές Φυλακές Χίου, όπου εξέτιε ποινή 15 μηνών για υποθέσεις ναρκωτικών.

    Παλιότερα είχε επίσης φυλακιστεί σε ποινή τεσσάρων ετών για ληστεία, με Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

    Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.




    πηγη tanea.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου